WHO-lege smittet av ebola i Sierra Leone

En lege som ble sendt til Sierra Leone av Verdens helseorganisasjon (WHO) for å bistå i kampen mot ebola, er nå selv smittet av det dødelige viruset.

HARDT RAMMET:  Av de 1.871 som hittil har fått påvist ebola i Liberia, er 1.089 ifølge WHO døde. Situasjonen i landet er nå kritisk og det er ikke nok sykehussenger til å ta imot smittede. Foto: AP Photo/Abbas Dulleh)
HARDT RAMMET: Av de 1.871 som hittil har fått påvist ebola i Liberia, er 1.089 ifølge WHO døde. Situasjonen i landet er nå kritisk og det er ikke nok sykehussenger til å ta imot smittede. Foto: AP Photo/Abbas Dulleh) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Legens tilstand er stabil og han vil nå bli evakuert fra landet, opplyser WHO, som ikke har oppgitt nasjonaliteten til legen.

I slutten av august ble en helsearbeider fra Senegal, som var i Sierra Leone på oppdrag fra WHO, smittet av ebola-viruset. Mannen ble evakuert til Tyskland og tilstanden hans er nå stabil, opplyser WHO.

Samme sykehus Overlegen ved sykehuset som leder an i kampen mot ebola i Sierra Leone, Umar Khan, døde av ebola i juli.

Helsearbeiderne fra WHO er også stasjonert ved Kenema Government Hospital i hovedstaden Freetown.

Over 2.100 mennesker er hittil døde av ebola i Sierra Leone, Liberia, Guinea og Nigeria.

Krisemøte Mandag holdt Den afrikanske union (AU) krisemøte om hvordan ebolaepidemien kan bekjempes. Blant tiltakene som vurderes, er å innstille flygninger, seilaser eller å stenge grenseovergangene til de rammede landene.

- Det haster med å utforme et omfattende og kollektivt afrikansk svar, sa AU-leder Nkosazana Dlamini-Zuma. Han understreket samtidig at man må være forsiktig med å innføre så strenge tiltak at det vil få større sosiale og økonomiske konsekvenser på lang sikt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer