WHO-sjef

WHO: Neste pandemi kan bli verre

Eksperter i Verdens helseorganisasjon (WHO) mener coronaviruset trolig har kommet for å bli og at vi må lære oss å leve med det. De sier verden må være forberedt på at kommende pandemier kan bli verre.

- VIL SKJE IGJEN: WHO advarer om at coronapandemien ikke er den siste - den neste vil trolig bli verre.Foto: Mike Segar / Reuters / NTB
- VIL SKJE IGJEN: WHO advarer om at coronapandemien ikke er den siste - den neste vil trolig bli verre.Foto: Mike Segar / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Fullvaksinerte: 71.56% Første dose: 79.06%

WHO har flere ganger i løpet av 2020 advart verden om at coronaviruset kan bli værende.

Leder for WHOs kriseprogram, doktor Mark Ryan, er også klar på at pandemien verden har opplevd i 2020 ikke blir den siste, og han advarer om at den neste kan bli verre, skriver The Guardian.

- Denne pandemien har vært alvorlig. Den har berørt alle hjørner på denne planeten. Men dette er nødvendigvis ikke den største, sier Ryan og fortsetter:

- Dette er en oppvåkning. Vi lærer nå hvordan vi kan gjøre ting bedre: vitenskap, logistikk, øvelse og ledelse, hvordan vi kan kommunisere bedre. Men denne planeten er sårbar.

Vedvarende trussel

WHO-legen peker på at blant annet det komplekse verdenssamfunnet vi nå lever i er med på å gjøre oss mer sårbare for virus.

- Disse truslene vil fortsette å være der. Hvis det er én ting vi skal ta med oss fra denne pandemien, med all sin tragedie og tap, så er det at vi må samarbeide, avslutter han.

På sitt oppsummerende møte på tampen av året som har satt verden på hodet, gjentok noen av organisasjonens fremste eksperter budskapet om at en vaksine trolig ikke vil føre til en slutt på covid-19 i verden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer