WHO satser på to ebola-vaksiner

- Kan være klare til bruk tidlig neste år.

VIL STOPPE EBOLA: I kampen mot ebola-viruset, som så langt i år har tatt livet av over 3000 mennesker i Vest-Afrika, konsentrerer nå Verdens helseorganisasjon (WHO) seg om utviklingen av to vaksiner. Foto: REUTERS/Luc Gnago/SCANPIX
VIL STOPPE EBOLA: I kampen mot ebola-viruset, som så langt i år har tatt livet av over 3000 mennesker i Vest-Afrika, konsentrerer nå Verdens helseorganisasjon (WHO) seg om utviklingen av to vaksiner. Foto: REUTERS/Luc Gnago/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går oppjusterte Verdens helseorganisasjon (WHO) nok en gang tallene over bekreftet døde av ebola i Vest-Afrika. Det verste ebola-utbruddet noensinne har nå tatt livet av mer enn 3000 mennesker.

USAs president Barack Obama uttalte i natt at viruset har potensiale til å ramme alle verdens land. Under en global helse-konferanse i Det hvite hus, der representanter fra mer enn 40 land deltok, sa Obama at kampen mot viruset må prioriteres i hele verden.

-  Med all medisinsk kunnskap og avansert teknologi som er til rådighet, er det uakseptabelt at folk dør av viruset, fordi beredskapen, planleggingen og den globale koordineringen er dårlig, sa Obama.

Påvises nye steder 6574 mennesker er bekreftet smittet av det svært dødelige viruset. Minst 3091 er døde, ifølge WHO.

Hardest rammet er Liberia. Mer enn 1830 mennesker er bekreftet døde av sykdommen i landet, ifølge Reuters. Samtidig oppdages sykdommen stadig på steder den tidligere ikke er blitt påvist.

Og mange tror tallene vil øke betraktelig før året er omme. Ifølge Centers for Disease Controls prognoser vil mer enn 25 000 mennesker dø av epidemien innen januar 2015, skriver Daily News.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer