Multiresistente bakterier

WHO slår alarm: Multiresistente bakterier sprer seg på sykehus i Europa

- Stort globalt helseproblem.

SLÅR ALARM: WHOs nye rapport viser at multiresistente bakterier sprer seg på sykehus i flere land i Europa. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
SLÅR ALARM: WHOs nye rapport viser at multiresistente bakterier sprer seg på sykehus i flere land i Europa. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ifølge en fersk rapport fra verdens helseorganisasjon (WHO), er det blitt påvist multiresistente bakterier på sykehus i flere land i Europa.

I rapporten, kalt CAESAR - Central Asian and Eastern European Surveillance of Antimicrobial Resistance, står det at spredningen kan få store følger for pasienter.

Nå slår verdens helseorganisasjon alarm.

- Våre pasienter er utsatt for resistente bakterier i sykehus på grunn av overforbruk og misbruk av antibiotika. Vi oppfordrer til å minke bruken, for dette er et stort globalt helseproblem i vår tid, sier lege Zsuzsanna Jakab, WHOs Europa-direktør i en pressemelding.

Åtte land

Åtte land i Europa har blitt undersøkt hvorvidt problemet på sykehusene i landene er. I samtlige land som har blitt undersøkt finnes det multiresistente bakterier i flere av sykehusenes avdelinger (se hvilke land i faktaboksen).

Multiresistente bakterier er bakterier som er motstandsdyktige mot mer en ett antibiotikum.

Det er det høye forbruket av antibiotika som har ført til at det har vært en kraftig økning i antall tilfeller av multiresistente bakterier i verden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer