WHO trapper opp krigen mot tobakksindustrien: Slik skal de kneble e-siggen

Frykter ny generasjon røykere.

TRAPPER OPP KAMPER: Verdens Helseoranisasjon (WHO) tar opp kampen mot e-sigaretter og trapper opp i krigen mot den gigantiske, globale tobakksindustrien. Foto: REUTERS/Charles Platiau
TRAPPER OPP KAMPER: Verdens Helseoranisasjon (WHO) tar opp kampen mot e-sigaretter og trapper opp i krigen mot den gigantiske, globale tobakksindustrien. Foto: REUTERS/Charles Platiau Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Verdens helseorganisasjon (WHO) lanserte for ti år siden en gigantisk og omfattende helsekampanje mot sigarettrøyking, som trådte i kraft i 2005.

Nå markerer de ti år med kamp mot tobakk- og sigarettrøyking med ett nytt mål i sikte: den mye omtalte e-sigaretten.

Innerøyking I en rapport fra WHO i dag, konkluderer organisasjonen at de ønsker et forbud mot salg av elektroniske sigaretter til mindreårige, samt et forbud mot damping av sigarettene innendørs.

I tillegg er streng regulering av e-sigarettmarkedet og forbud mot reklamering av produktene, også et av tiltakene WHO ønsker å sette i verk, skriver Reuters.

I tillegg skriver WHO i rapporten at e-sigarettindustrien må slutte å komme med påstander om at e-sigaretten får folk til å slutte å røyke, før det finnes vitenskapelige bevis.

WHOs eksperter som står bak rapporten advarer også om at e-sigarettene kan være farlige for ungdom og for fostre ved røyking under svangerskap, skriver BBC.

Giftstoffer Ifølge rapporten finnes det nå 466 aktører i e-sigarettindustrien, og at industrien representerer «en håpefull front som vil være til hinder for tobakksregulering» i framtida.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer