Coronaviruset

WHO varsler ny corona­bølge i 2021

Smitteverntopp i WHO advarer: - Det var feil å slappe av.

EN TREDJE BØLGE? WHO-smittevernekspert advarer om at Europa kan stå foran en tredje coronabølge tidlig i 2021. Her fra et julepyntet Karl Johan tidlig desember. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
EN TREDJE BØLGE? WHO-smittevernekspert advarer om at Europa kan stå foran en tredje coronabølge tidlig i 2021. Her fra et julepyntet Karl Johan tidlig desember. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Fullvaksinerte: 69.03% Første dose: 78.07%

En av smittevern-veteranene i WHO (Verdens helseorganisasjon) advarer om at en tredje corona-bølge kan komme i Europa allerede tidlig i 2021.

- Forberedelsene i Europa har vært for dårlige til bølgen som pågår nå. Det var feil å slappe av så mye etter den første bølgen. Det var da tida skulle vært brukt til å bygge opp nye tiltak, en sterkere infrastruktur mot bølgen som kom i høst, sa WHO-topp David Nabarro i et møte med journalister i Sveits nylig, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Han er sterkt kritisk til at Sveits - i motsetning til Østerrike - allerede nå åpner opp alpinanleggene igjen for publikum. Han peker på at det åpner nye veier for smittespredning, selv om det er påbudt med munnbind i gondolene.

- Sør-Korea og Taiwan gode eksempler

Nabarro, som var spesialrådgiver for FNs generalsekretær under ebolautbruddet i Vest-Afrika i 2014 og tidligere under kolera-utbrudd på Haiti, trakk på den andre siden fram Sør-Korea og Taiwan som et godt eksempel på der strenge smittetiltak fungerer - selv om han ikke er mer imponert over Asia som helhet enn han er over Europa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer