Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

WHO: Voldsom spredning av ebola i Sierra Leone

Antallet mennesker som har mistet livet i ebolaepidemien, har steget til 5.420, ifølge WHO. Spredningen er størst i Sierra Leone.

FLERE SMITTET: Et ebolaoffer gravlegges i Waterloo, 3 mil fra hovedstaden Freetown. Foto: FLORIAN PLAUCHEUR / AFP/ NTB Scanpix
FLERE SMITTET: Et ebolaoffer gravlegges i Waterloo, 3 mil fra hovedstaden Freetown. Foto: FLORIAN PLAUCHEUR / AFP/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I alt er det bekreftet 15.145 tilfeller i åtte land, ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO).

I forrige uke ble det rapportert 533 nye tilfeller i Sierra Leone, og siden fredag har minst 63 personer omkommet i landet. Siden fredag er det totalt rapportert om over 240 nye dødsfall.

Samtidig tror WHO at langt flere mennesker er smittet, og kun 13 prosent av pasientene i Sierra Leone blir holdt i isolasjon - noe som kan føre til ytterligere smitte.

Virussmitten i Liberia og Guinea er ikke lenger landsdekkende, men er begrenset til noen distrikter.

Onsdag ble det kjent at en ebolasmittet cubansk lege skal bli fløyet fra Sierra Leone til Sveits for å få behandling på et sykehus i Genève.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling