Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Widerøe: - Vi kompromisser aldri på sikkerhet

Reagerer på påstander fra tidligere pilot.

TRYGT NEDE: Den pensjonerte flygeren Haakon Enoksen skrev i et debattinnlegg i dag at sikkerheten er bedre hos Ryanair enn hos Widerøe. - I den grad jeg skal tolke utspillet, tror jeg det er en uheldig formulering, sier kommunikasjonsdirektør i Widerøe, Richard Kongsteien. FOTO: ELIN HANSSON
TRYGT NEDE: Den pensjonerte flygeren Haakon Enoksen skrev i et debattinnlegg i dag at sikkerheten er bedre hos Ryanair enn hos Widerøe. - I den grad jeg skal tolke utspillet, tror jeg det er en uheldig formulering, sier kommunikasjonsdirektør i Widerøe, Richard Kongsteien. FOTO: ELIN HANSSON Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den pensjonerte flygeren Haakon Enoksen ladet børsa mot Venstre-leder Trine Schei Grande i et debattinnlegg i Dagbladet i dag.

Men flyveren som jobbet i Ryanair før han pensjonerte seg, hadde også et stikk til sin tidligere arbeidsgiver Widerøe, der han jobbet i 21 år.

«Jeg kan garantere at kvaliteten på flysikkerheten er langt høyere i Ryanair enn i Widerøe, hva prosedyrer og utførelsen av flygingen angår», skriver Enoksen.

I Widerøe stusser de over den pensjonerte flygerens påstander.

- Jeg kan ikke spekulere i hva han tenker på når han skriver det. Vi snakker aldri om sikkerheten i andre selskaper. I den grad jeg skal tolke utspillet, tror jeg det er en uheldig formulering. Jeg ser ikke noe poeng i å dytte ned Widerøe i den debatten, sier kommunikasjonsdirektør i Widerøe, Richard Kongsteien, til Dagbladet.

- Vi er ekstremt konservative når det gjelder sikkerhet, og inngår aldri noen kompromisser på det. Flysikkerheten er det for øvrig Luftfartstilsynet som til enhver tid vurderer, sier Kongsteien.