TRYGT NEDE: Den pensjonerte flygeren Haakon Enoksen skrev i et debattinnlegg i dag at sikkerheten er bedre hos Ryanair enn hos Widerøe. - I den grad jeg skal tolke utspillet, tror jeg det er en uheldig formulering, sier kommunikasjonsdirektør i Widerøe, Richard Kongsteien. FOTO: ELIN HANSSON
TRYGT NEDE: Den pensjonerte flygeren Haakon Enoksen skrev i et debattinnlegg i dag at sikkerheten er bedre hos Ryanair enn hos Widerøe. - I den grad jeg skal tolke utspillet, tror jeg det er en uheldig formulering, sier kommunikasjonsdirektør i Widerøe, Richard Kongsteien. FOTO: ELIN HANSSONVis mer

Widerøe: - Vi kompromisser aldri på sikkerhet

Reagerer på påstander fra tidligere pilot.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den pensjonerte flygeren Haakon Enoksen ladet børsa mot Venstre-leder Trine Schei Grande i et debattinnlegg i Dagbladet i dag.

Men flyveren som jobbet i Ryanair før han pensjonerte seg, hadde også et stikk til sin tidligere arbeidsgiver Widerøe, der han jobbet i 21 år.

«Jeg kan garantere at kvaliteten på flysikkerheten er langt høyere i Ryanair enn i Widerøe, hva prosedyrer og utførelsen av flygingen angår», skriver Enoksen.

I Widerøe stusser de over den pensjonerte flygerens påstander.

- Jeg kan ikke spekulere i hva han tenker på når han skriver det. Vi snakker aldri om sikkerheten i andre selskaper. I den grad jeg skal tolke utspillet, tror jeg det er en uheldig formulering. Jeg ser ikke noe poeng i å dytte ned Widerøe i den debatten, sier kommunikasjonsdirektør i Widerøe, Richard Kongsteien, til Dagbladet.

- Vi er ekstremt konservative når det gjelder sikkerhet, og inngår aldri noen kompromisser på det. Flysikkerheten er det for øvrig Luftfartstilsynet som til enhver tid vurderer, sier Kongsteien.