Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Widerøe fløy videre

Widerøe-kapteinen fikk ikke beskjed om at han skulle lande på Namsos lufthavn, og lot passasjerene gå av i Rørvik - 14 mil unna!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fem passasjerene som hadde kjøpt billett til Namsos på Dash 8-100-maskinen, trodde flykapteinen spøkte da han slapp dem ut i Rørvik.
Og i Namsos ventet drosjesjåførene som vanlig utenfor lufthavnen på passasjerene som ikke kom. Da de endelig kom - tre kvarter forsinket - var de ifølge en av drosjesjåførene lettere sjokkert over at flygeren ikke satte dem av på riktig flyplass.

Informasjonsdirektør Ragnvald Nærø i Widerøe beklager glippen og lover å rydde opp.

- Beklager

- Vi beklager det som skjedde, og innrømmer at det er gjort en feil. Men piloten har ingen skyld, forsikrer han.

Ifølge informasjonsdirektøren flyr Widerøe fast mellom Trondheim og Mo i Rana med mellomlanding bare i Rørvik. Men i går kveld skulle 19.30-flyet fra Trondheim for en gangs skyld også mellomlande i Namsos, før Rørvik og Mo i Rana.

- En feil i datasystemet vårt gjorde at piloten ikke fikk beskjed om mellomlandingen. Derfor fløy han direkte til Rørvik, sier Nærø.

Han medgir at en slik svikt i datasystemet ikke bør skje.

- Vi ser selvsagt alvorlig på dette og vil rydde opp i det. Men det har ikke noe med sikkerheten å gjøre. Det skyldes rett og slett at ruteplanleggernes informasjon til crewet ikke har nådd fram, sier Nærø.

Da tabben ble oppdaget, fløy flygeren flyet tilbake til Namsos der de fem passasjerene gikk av, vel 45 minutter forsinket. Deretter fløy Widerøe-flyet videre til Mo i Rana.

Hele Norges coronakart