Widerøe-fly måtte nødlande i Bodø

Fikk trøbbel med nesehjulet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):  Alle nødetater rykket i kveld ut til Bodø lufthavn etter at et Widerøe-fly hadde fått problemer.

Ifølge politiet sleit flyet med å få ut nesehjulet

- Vi har fått melding om at et Widerøe-fly har problemer med å få ut nesehjulet. Vi fikk melding 20.38. Vi vet ikke når flyet skal lande. Politi, brann, ambulanse, et Sea King og ei redningsskøyte er kalt ut i tilfelle flyet må gjennomføre en nødlanding, sier operasjonsleder Ina Selfors i Salten politidistrikt.

Informasjonssjefen i Widerøe forteller et flyet ble sjekket av tårnet på Bodø lufthavn.

- Vi har fått indikasjoner om at nesehjulet er ute og låst, men de skal fly forbi tårnet i Bodø for å få bekrefta at nesehjulet er ute, sier informasjonssjef Silje Brandvoll i Widerøe til Dagbladet.

Hun sier det derfor er rutine at flyplassen blir satt i alarmberedskap og flyet har bedt om å foreta en prioritert nødlanding.

Flyet var på vei fra Trondheim til Mo i Rana, men de valgte å dra til Bodø da fikk problemer fordi rullebanen i Bodø er lengre. Det var 38 passasjerer om bord og fire i besetningen.

- Klokka 21.11 landet flyet uten problemer. Nesehjulet var ute og alle er trygt på bakken, sier operasjonsleder Selfors i Dagbladet.

Nå skal alle passasjerene briefes, forteller informasjonssjef Brandvoll i Widerøe.

- Det som skjer nå er at kapteinen briefer passasjerene om hva som skjedde, og alle får anledning til å stille spørsmål, sier Brandvoll