Widerøe innstiller på grunn av uværet

Widerøe innstilte i kveld alle flyginger på Vestlandet, både de som går langs kysten og de internasjonale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Widerøe innstilte mandag kveld alle flyginger på Vestlandet, både de som går langs kysten og de internasjonale.

- Det er et voldsomt vær, og vi har inntil videre kansellert alle avganger. Vi ber passasjerer ta kontakt med sin lokale lufthavn for å få nærmere opplysninger, sier informasjonsdirektør Richard Kongsteien i Widerøe til NTB.

De 37 passasjerene om bord i et Widerøe Dash-8-fly fra Bergen til Aberdeen fikk seg en ubehagelig opplevelse mandag kveld da lynet slo ned i maskinen over åpent hav.

Flyet snudde og landet trygt i Bergen, der det var slått full alarm. Lynet traff flyet i nesen, og det ene vinduet i cockpiten fikk store sprekker.

- De som satt i cockpiten merket det godt, men det virker ikke som om passasjerene i kabinen kjente noe særlig til nedslaget. Vi har svært strenge prosedyrer for slike hendelser, og instruksjonen til pilotene er å be om adgang til å gjøre en kontrollert nødlanding, sier informasjonsdirektør Richard Kongsteien i Widerøe til NTB.

Hovedredningssentralen i Sør-Norge (HRS) opplyser at flyet var 45 nautiske mil sørvest av Bergen da hendelsen skjedde.

- Vi fikk meldingen fra flyet klokken 18.53. Da det landet, viste det seg at skadene var begrenset til en sprekk i et vindu, opplyser vakthavende redningsleder ved HRS til NTB.

Kongsteien opplyser at det mandag også var et lynnedslag i et Widerøe-fly på vei fra Sogndal til Bergen, men at dette ikke påførte flyet noen skader.

Både SAS Braathens og Norwegian melder i kveld at alle avganger går som normalt.

(NTB)