KANSELLERER: Widerøe kansellerer planlagte flygninger over hele landet fordi de har færre piloter enn prognosen deres tilsa. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
KANSELLERER: Widerøe kansellerer planlagte flygninger over hele landet fordi de har færre piloter enn prognosen deres tilsa. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpixVis mer

Widerøe kansellerer over hele landet som følge av akutt mannskapsmangel

Samferdselsdepartementet truer med kutt i støtten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Widerøe kansellerer planlagte flygninger over hele landet fordi de har færre piloter enn prognosen deres tilsa, skriver Helgelands blad.

– Dessverre har vi hatt større avgang og permisjoner enn normalt i vår, vi må derfor kutte produksjonen. Vi gjør dette i god tid før folk skal reise slik at vi i fellesskap kan finne gode alternativer, opplyser direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Widerøe, Silje Brandvoll til avisen.

Til høsten vil det bli kutt i det kommersielle ruteprogrammet. Ifølge Widerøe skal alle berørte få tilbud om alternativ avgang, eller alternativ rute. Brandvoll sier flyselskapet «forventer å være innenfor de regularitetsklavene som Samferdselsdepartementet har satt for året som helhet».

Samferdselsdepartementet, som har kontrakt med Wierøe om enkelte ruter, følger situasjonen nøye.

– Vi har stilt et strengt krav til regularitet i kontrakten med selskapet, og har grunn til å tro at trusselen om trekk i tilskudd er et tungtveiende hensyn når selskapet foretar prioriteringer, sier pressevakt Tor Midtbø til avisen.

(NTB)