Widerøe-mekling i mål seks timer på overtid

Det blir ingen streik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meklingen om lønn og arbeidsbelastning i Widerøe kom i mål klokka seks, seks timer på overtid.

- Streikefaren er avblåst. Vi begynte langt fra hverandre og det har vært en krevende forhandling. Men vi nådde en løsning klokken 6 torsdag morgen, sier kommunikasjonsdirektør Richard Kongsteien i Widerøe til NTB.

De 300 kabinansatte kan dermed gå på jobb som normalt.

- Vi har nå fått en løsning som innebærer at både jobbing på de tidlige avgangene og arbeidsdager på mer enn ti timer skal fordeles mest mulig jevnt blant de ansatte, sier leder av Widerøes kabinforening, Kari Onarheim.

Hun sier at de ansatte har fått gjennomslag for viktige krav som vil gjøre arbeidsdagen mer forutsigbar.

Forhandlingsleder Lars-Petter Larsen i Parat legger til at Widerøe har frafalt sitt krav om at de kabinansatte skal avvikle matpausene om bord i flyene. Det gjenstår likevel en del utfordringer når det gjelder avvikling av pauser, spesielt på lange arbeidsdager, forteller han.

- Vi har allerede tariffestet at vi skal ha to spisepauser når arbeidsdagen er lenger enn ti timer, men dette praktiseres ikke. Vi vil nå bringe Widerøes praktisering av denne bestemmelsen inn for Arbeidsretten, sier Larsen.

Meklingsforslaget som arbeidstakerorganisasjonen Parat og NHO Luftfart godtok torsdag morgen, går nå ut til uravstemning blant medlemmene i Widerøes kabinforening. Enigheten mellom partene innebærer også at de kabinansatte får lønnstillegg på linje med det andre arbeidstakergrupper i Widerøe har fått.

(NTB)