Widerøe-pilot måtte nødlande i tretopp

Havarikommisjonen er ikke koblet på saken.

MØTTE SINT ELGKU: Øistein Strømme, kaptein i Widerøe ble jaget opp i et tre da han møtte pa en sint elgku og hennes kalv på sin joggetur.  FOTO: ANN-HELEN MOEN/BRØNNØYSUNDS AVIS
MØTTE SINT ELGKU: Øistein Strømme, kaptein i Widerøe ble jaget opp i et tre da han møtte pa en sint elgku og hennes kalv på sin joggetur. FOTO: ANN-HELEN MOEN/BRØNNØYSUNDS AVISVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): En flykaptein fra Widerøe fikk uvanlige problemer i Brønnøysund i dag. Det var ikke tekniske problemer eller annet krøll med flymaskinen som satte piloten ut av spill, men en fly forbanna elgku.

Brønnøysunds Avis melder at politiet fikk melding fra en mannlig turgåer som følte seg truet av en elgku da han gikk i nærheten av Brønnøysund lufthavn klokka 10.52 i dag etter å ha møtt på elgkua.

Like etter kom piloten Øistein Strømme fra Widerøe joggende.

- Jeg så turgåeren sitte i treet på den ene sida og den sinte elgkua på den andre med en kalv som ikke kom seg gjennom et gjerde, sier Strømme til Dagbladet.

Opp i toppen av et tre
Da elgkua etter hvert begynte å komme mot kapteinen fant han det best å flykte opp i et tre rett ved turgåeren.

Turgåeren som allerede satt oppe i et tre jobbet også på flyplassen, og det var han som ringte og varslet luftvernsbetjenter og politi.

Elgens møte med turgåeren og piloten endte dessverre ikke så godt for den beskyttende elgmoren.

- Etter hvert kom politiet og viltnemnda. De hadde fellingstillatelse på elgkua og valgte å avlive den på stedet, forteller Øistein Strømme og syntes det var leit at det gikk som det gikk.

- Jeg ser på det som en litt tragisk episode siden de tok livet av både kalven og elgen. Det var tross alt vi som forstyrret en elgku og hennes kalv.

Havarikommisjonen ikke koblet inn
Kommunikasjonsdirektør i Widerøe, Richard Kongsteien, ser humoristisk på saken.

- Som god og erfaren pilot søkte han i høyden da han ble usikker, sier Richard Kongsteien, kommunikasjonsdirektør i Widerøe til Dagbladet. Han sier at historien trolig blir en snakkis i selskapet framover.

Kongsteien kan fortelle at Havarikommisjonen ikke ble koblet inn i saken. Det ble heller ikke skrevet avviksrapport etter episoden.

- Dette er en type avvik som vi ikke har hver dag akkurat. Vi velger å tro at han handlet riktig i situasjonen. Han syntes det ikke var så dramatisk og følte seg bra nok til å fly ikke så lenge etterpå, sier kommunikasjonsdirektøren.

Det er heller ikke meldt om store flyforsinkelser etter den dramatiske episoden.