Widerøe taper 2,6 mill. dagen

Widerøe Flyveselskap regner med å tape 2,6 millioner kroner dagen så lenge streiken blant selskapets flygere varer. Da er ikke utgifter i forbindelse med nødfrakt medregnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Widerøe-passasjerer i Nord-Norge og på Vestlandet har størst problemer med å finne alternative reisemuligheter. Finnmark og Sogn- og Fjordane er ekstra hardt rammet fordi det er langt mellom kommunikasjons-knutepunktene. Opptil 3 500 passasjerer reiser daglig med Widerøe, og selskapets rutenett er tettest i områder som har få andre transporttilbud.

Informasjonsdirektør i Widerøe, Ragnvald Nærø, håper forståelig nok på en kortvarig streik.

- Ledelsen i Widerøe er villige til å gå inn i reelle forhandlinger med flyverne, men kravet om 15,6 prosent lønnsøkning er for høyt. Hvis flyverne ikke reduserer kravet, har vi ingenting å tilby, sier Nærø. En lønnsøkning på 15,6 prosent vil bety 80 000 kroner ekstra i året for kapteiner.

Taxi i nødstilfeller

Widerøe kan ikke tilby passasjerene sine annet enn ombestilling av billetter til andre fly- og transportselskaper. De kan for eksempel ikke leie drosjer for å avvikle trafikk i spesielt hardt rammete områder.

- Det ville være streikebryteri. Vi har kun brukt drosjer i prekære situasjoner og nødstilfeller, sier Nærø.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer