Widerøe taper 2,6 mill. dagen

Widerøe Flyveselskap regner med å tape 2,6 millioner kroner dagen så lenge streiken blant selskapets flygere varer. Da er ikke utgifter i forbindelse med nødfrakt medregnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Widerøe-passasjerer i Nord-Norge og på Vestlandet har størst problemer med å finne alternative reisemuligheter. Finnmark og Sogn- og Fjordane er ekstra hardt rammet fordi det er langt mellom kommunikasjons-knutepunktene. Opptil 3 500 passasjerer reiser daglig med Widerøe, og selskapets rutenett er tettest i områder som har få andre transporttilbud.

Informasjonsdirektør i Widerøe, Ragnvald Nærø, håper forståelig nok på en kortvarig streik.

- Ledelsen i Widerøe er villige til å gå inn i reelle forhandlinger med flyverne, men kravet om 15,6 prosent lønnsøkning er for høyt. Hvis flyverne ikke reduserer kravet, har vi ingenting å tilby, sier Nærø. En lønnsøkning på 15,6 prosent vil bety 80 000 kroner ekstra i året for kapteiner.

Taxi i nødstilfeller

Widerøe kan ikke tilby passasjerene sine annet enn ombestilling av billetter til andre fly- og transportselskaper. De kan for eksempel ikke leie drosjer for å avvikle trafikk i spesielt hardt rammete områder.

- Det ville være streikebryteri. Vi har kun brukt drosjer i prekære situasjoner og nødstilfeller, sier Nærø.

Widerøe har foreløpig ingen oversikt over hva streike-regningen til slutt vil komme på.