Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Widerøe tar flypassasjeravgift selv om den ikke er innført

Havner rett i flyselskapets kasse.

TAR BETALT: Flyselskapet Widerøe tar betalt for flyseteavgiften på tross av at den ennå ikke er innført. 
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
TAR BETALT: Flyselskapet Widerøe tar betalt for flyseteavgiften på tross av at den ennå ikke er innført. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tusenvis av Widerøe-kunder betaler 88 kroner i flyseteavgift til tross for at avgiften ennå ikke er innført. Pengene havner i flyselskapets kasse, melder Avisa Nordland.

Widerøe innførte i vinter et påslag i grunnprisen på sine kommersielle flyginger på 88 kroner per reise. Påslaget skal dekke avgiften som skulle innføres 1. april i år. Innføringen av avgiften er imidlertid utsatt midlertidig.

- Prisene ble økt på nyåret og det ble tatt høyde for en kombinasjon av ordinær prisjustering og økning av noen avgifter og innføring av flypassasjeravgiften fra 1. april., forteller kommunikasjonssjef Silje Brandvoll i Widerøe til avisa.

Hun bekrefter at dette kun gjelder selskapets kommersielle ruter, som utgjør 60 prosent av alle ruter.

- Dersom den reisende har reist på anbudsruter der staten betaler en del av kostnaden, har han ikke betalt for avgiften på disse reisene, sier Brandvoll, som mener selskapet ikke har noen mulighet til å betale tilbake de 88 kronene per billett til passasjerene saken gjelder.

- Det hadde blitt mer kostbart for oss enn det vi har tatt inn i prisøkning, sier Brandvoll.

Både SAS og Norwegian opplyser at de ikke har lagt inn flyseteavgiften i sine priser.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart