«Wienermobil»-sjokk: Sterke reaksjoner

I 87 år har den ikoniske pølsebilen båret navnet «Wienermobil». Navnebyttet til «Frankmobil» vekker harme.

NYTT NAVN, NY PØLSE: Oscar Mayer har gått fra wienerpølse til frankfurter på reklamebilen sin. Det går ikke upåaktet hen. Foto: Oscar Mayer
NYTT NAVN, NY PØLSE: Oscar Mayer har gått fra wienerpølse til frankfurter på reklamebilen sin. Det går ikke upåaktet hen. Foto: Oscar Mayer Vis mer
Publisert

Det er den amerikanske kjøttprodusenten Oscar Mayer som står bak det som ifølge Huffington Post er en ikonisk og folkekjær doning.

I 87 år - siden 1936 - har Oscar Mayers karakteristiske pølsebiler gått under navnet «Wienermobil», formentlig oppkalt etter wienerpølse.

Onsdag denne uka annonserte kjøttprodusenten at de fra nå av skal hete «Frankmobil», sannsynligvis et ordspill på frankfurter (også ei pølse).

«En fornærmelse»

Saken har vakt oppsikt i USA, der den er omtalt av nevnte Huffington Post, men også av CNN og «Good Morning America» (ABC).

Til sistnevnte sier en talsperson for Oscar Mayer at navnebyttet skjer i markedsføringsøyemed, da selskapet nylig har lansert en ny frankfurter.

Det har imidlertid ikke gått upåaktet hen blant «Wienermobil»-fansen, som har tatt til Twitter for å ytre sin misnøye med navnebyttet - muligens med et snev av sarkasme:

«En fornærmelse mot min familie», skriver Twitter-brukeren Jared Wiener.

«Woke-kulturen har gått for langt», tvitrer en annen.

Flere av reaksjonene på sosiale medier er gjengitt av Huffington Post.

Ansiktsmaske av servelat

Oscar Mayer har på sin side ikke utelukket at «Frankmobil» bare blir et midlertidig navnebytte.

Selskapet er kjent for sine - outrete, vil kanskje noen si - markedsføringsstunt. Blant annet vakte servelat-ansiktsmaska deres oppsikt i fjor, og ble ifølge CNN utsolgt i løpet av bare kort tid.

De har også tidligere lansert is med pølsesmak.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer