SKULLE FÅ UTMERKELSE: Trond Ali Linstad skulle i dag få Kongens fortjenstmedalje i sølv. men kongehuset meldte i siste liten at de ønsker mer betenkningstid. Foto: ENDRE VELLENE / DAGBLADET
SKULLE FÅ UTMERKELSE: Trond Ali Linstad skulle i dag få Kongens fortjenstmedalje i sølv. men kongehuset meldte i siste liten at de ønsker mer betenkningstid. Foto: ENDRE VELLENE / DAGBLADETVis mer

Wiesenthal-senteret ber kongen stoppe Linstad-medalje

- Er det for mye å be om at kongen innrømmer å ha sviktet i sin vurdering?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Simon Wiesenthal-senteret fordømmer tildelingen av Kongens fortjenstmedalje til Trond Ali Linstad og ber kongen trekke tilbake hedersbevisningen.

- Denne sjokkerende tildelingen er ikke bare en fornærmelse overfor jøder, men kan også være farlig, sier rabbi Abraham Cooper i den verdensomspennende jødiske organisasjonen.

- Kong Harald kjenner kanskje ikke til at jødiske barn i Norge mobbes, og at konspirasjonsteorier om den allmektige jøden har ført til voldelige og noen ganger dødelige angrep på jøder i Frankrike, fortsetter Cooper i en pressemelding tirsdag.

Han mener Norge har større internasjonal påvirkning enn landets størrelse skulle tilsi, blant annet når det gjelder menneskerettigheter, og at antisemittisme i Norge sverter vårt internasjonale ry.

Rabbien sier tildelingen av medaljen til «en trangsynt person», uansett begrunnelse, vil føre til økt antisemittisme i Norge.

- Er det for mye å be om at kongen innrømmer å ha sviktet i sin vurdering? spør Cooper.

(NTB)