Wiik fikk 21 pluss 10 år

Trondheim: Terje Wiik (52) ble i dag dømt til 21 års fengsel og 10 års sikring for giftdrap. Det er betydelig fare for nye og alvorlige straffbare handlinger, mener Frostating lagmannsrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Wiik fikk samme straff i byretten for å ha tatt livet av kjæresten Inger Lise Bakken med gift.

Wiik ba om legehjelp og nektet å gå inn i rettssalen i Trondheim tinghus da straffen hans skulle leses opp i lagmannsretten kl. 13:00.

Psykiater Michael Setsaas mente Wiik ikke burde være i til stede i rettssalen så lenge han selv motsatte seg det. Dommen ble forkynt Wiik i et annet rom. Giftofferet Inger Lise Bakkens familie ble sittende i uvisshet i rettssalen.

Ankesaken har pågått siden 18. november. Wiik erklærte seg ikke skyldig i overlagt drap og påkjærte både dom og straffeutmåling. Resultatet ble en gjentakelse av strengeste straff samt sikring i ti år.

-Jeg er fornøyd med straffeutmålingen, sier Bakkens tidligere ektemann Trond Nygård til Dagbladet.no. Samtidig er han kritisk til at lagmannsretten reduserte erstatningen til offerets barn med 400.000 kroner.

Den dømte ble i vår overflyttet fra Trondheim kretsfengsel til Ila landsfengsel i Bærum, hvor han har sittet til ankesaken kom opp.

Byretten dømte Wiik for å ha forgiftet Bakken (40) med thallium i ulike drikkevarer. Offerets familie har vært til stede i rettssalen, både som vitner og tilhørere.

<B>VILLE IKKE MØTE:</B> Terje Wiik nektet å møte opp i Trondheim tinghus i dag.