<strong>-HACKERANGREP:</strong>  Wikileaks varsler at de er utsatt for et hackerangrep. Foto: REUTERS/Valentin Flauraud/Scanpix
-HACKERANGREP: Wikileaks varsler at de er utsatt for et hackerangrep. Foto: REUTERS/Valentin Flauraud/Scanpix Vis mer

Wikileaks: - Vi er utsatt for hackerangrep

Skal publisere 250 000 hemmelige dokumenter i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Noen timer før Wikileaks skal publisere et stort antall hemmeligstemplede dokumenter varsler de at de angivelig er utsatt for et hackerangrep. For øyeblikket er det ikke mulig å få tilgang til nettsiden deres.

«We are currently under a mass distributed denial of service attack.» skriver Wikileaks på twitter.  Det vil si at noen spammer nettsiden deres med forespørsler, slik at ingen andre kommer til.  

Skulle de ikke få siden opp igjen før klokka 22.30, vil materialet likevel bli offentliggjort.

Spanske El Pais, Le Monde, Speigel, Guardian og The New York Times vil publisere mange dokumenter fra USAs ambassader i kveld, selv om Wikileaks går ned, twittrer de videre. Disse avisene har fått tilgang på dokumentene på forhånd.

Wikileaks-sjef Julian Assange sier til AFP søndag at det som lekkes dekker «alle de store politiske temaene» i verden.
- Den siste måneden har mye av min energi blitt brukt til å forberede den kommende offentliggjøringen av den diplomatiske historien i USA. Det er over 250 000 klassifiserte korrespondanser fra amerikanske ambassader verden over, og vi har allerede sett den siste uka at USA har forsøkt å avverge effekten dette vil ha, sier Assange.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer