Wikileaks-avhoppere starter nytt nettsted

Vender ryggen til Julian Assange og lanserer Openleaks.

HAR VENDT RYGGEN TIL ASSANGE: Daniel Domscheit-Berg har sammen med andre Wikileaks-avhoppere lansert nettstedet Openleaks - som har samme formål som Wikileaks.  Her poserer han som Wikileaks-talsmannen Daniel Schmitt for nyhetsbyrået AP i Berlin. Foto: AP Photo/Markus Schreiber/Scanpix
HAR VENDT RYGGEN TIL ASSANGE: Daniel Domscheit-Berg har sammen med andre Wikileaks-avhoppere lansert nettstedet Openleaks - som har samme formål som Wikileaks. Her poserer han som Wikileaks-talsmannen Daniel Schmitt for nyhetsbyrået AP i Berlin. Foto: AP Photo/Markus Schreiber/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Nøkkelpersoner har hoppet av i protest mot den kontroversielle lederen Julian Assange, skriver Dagens Nyheter.

Den nye tjenesten har vært forberedt lenge og mandag lanseres Openleaks, også det et nettsted for varslere og lekkasjer.

Daniel Domscheit-Berg, som tidligere var kjent som Wikileaks-talsmannen Daniel Schmitt i Berlin, er blant grunnleggerne av det rivaliserende nettstedet. Han gikk ut i protest mot «strukturen i Wikileaks» og har skrevet boka «Inside Wikileaks», som lanseres i januar.

- Demokratisk styrt - Vårt langsiktige mål er å bygge en sterk og transparent plattform til støtte for varslere, både teknisk og politisk, og samtidig oppmuntre andre til å starte lignende prosjekter, sier en av mennene bak prosjektet, som ønsker å være anonym.

- På kort sikt handler det om å få den tekniske infrastrukturen ferdig og sørge for at organisasjonen fortsetter å være demokratisk styrt av alle medlemmer, ikke begrenset til en gruppe eller en enkelt person, sier kilden.

Flere av dem som var med på å starte opp Wikileaks har tidligere markert sin misnøye med Julian Assange, som de mener er for egenrådig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer