- Wikileaks-avhopperen har ingen kredibilitet og har lurt alle

Sigurdur Thordarson blir etterforsket for grovt bedrageri og underslag på Island. I dag er han i Oslo for å fortelle om tida som Wikileaks-insider og FBI-informant.

UNDER ETTERFORSKNING: Sigurdur Thordarson blir etterforsket for økonomisk kriminalitet på Island. I dag er han i Norge for å fortelle om tida som WikiLeaks-insider og FBI-informant. Dagbladet møtte ham på Island før helga. Foto: Jonas Sverrisson Rasch/Dagbladet
UNDER ETTERFORSKNING: Sigurdur Thordarson blir etterforsket for økonomisk kriminalitet på Island. I dag er han i Norge for å fortelle om tida som WikiLeaks-insider og FBI-informant. Dagbladet møtte ham på Island før helga. Foto: Jonas Sverrisson Rasch/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

REYKJAVIK (Dagbladet): - Vi etterforsker flere bedrageri- og underslagsaker tilknyttet Sigurdur Thordarson. Jeg ønsker ikke å gå i detalj om disse sakene, siden det er en pågående etterforskning, opplyser etterforskningsleder Haflidi Thordarson ved Reykjavik-politiets økokrim-seksjon til Dagbladet.

Etterforskningslederen opplyser at det er snakk om flere millioner islandske kroner, og opplyser at han i fjor ble pågrepet og varetektsfengslet. Han forventer å ta ut en tiltalebeslutning i saken innen nyttår.

Finanssvindel Sigurdur Thordarson var som 17-åring Wikileaks-insider, men ble FBI-informant og tystet på sine tidligere venner. Den nå 20 år gamle mannen er invitert av den norske organisasjonen YATA til å fortelle sin historie på seminaret «Fra WikiLeaks til FBI» i Oslo i kveld.

Men historien Thordarson ikke vil fortelle like velvillig om er nettopp den pågående finanssvindel-saken. Når Dagbladet møtte 20-åringen i et kontorbygg i et industristrøk i Reykjavik før helga var han ordknap.

- Jeg er under etterforskning for finanssvindel, men utover det vil jeg ikke si noe mer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer