Wikileaks går til krig mot bankgiganter

Har blitt blokkert av Visa og Mastercard. - Sammenlignet med News International har ikke vi blitt siktet for noe kriminelt, sier Assange.

ANGRIPER MEDIA: Wikileaks-grunnlegger Julian Assange på vei ut fra retten i går, omgitt av verdenspressen. I dag angrep han mediene for feil framstilling av voldtektssaken mot ham. Foto: AP Photo/Lefteris Pitarakis/Scanpix
ANGRIPER MEDIA: Wikileaks-grunnlegger Julian Assange på vei ut fra retten i går, omgitt av verdenspressen. I dag angrep han mediene for feil framstilling av voldtektssaken mot ham. Foto: AP Photo/Lefteris Pitarakis/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LONDON (Dagbladet):  I dag gikk Wikileaks og det islandske IT-selskapet DataCell til angrep på bank-gigantene Visa Europe og Mastercard - det skjer dagen etter at ankehøringen mot Wikileaks-grunnlegger Julian Assange var over og i et lokale rett over gata fra der høringen hadde gått dagen før.

Svenske myndigheter ønsker utlevering fra Storbritannia på grunn av beskyldningene om voldtekt og seksuelle overgrep fra to svenske kvinner i august i fjor.

- Feil i media om voldtektssaken Under høringen har Assange latt være å si noen ting til media, men hadde følgende å si om dekningen dagen derpå:

- Det har vært ferske rapporter i medier som har vært feil. Det er svært alvorlig siden det er viktig å rapportere fra retten korrekt og riktig. Det er viktig at mediene er rettferdige og balanserte i denne saken, sier Assange.

Han ville ikke på spørsmål fra Dagbladet utdype hva som har vært feil i rapporteringen.

- Jeg vil ikke være med å å spre løgner videre, sier han.

- Vår første respons Men det var den finansielle blokkaden av Visa og Mastercard Assange, Wikileaks-talsmann Kristinn Hrafnsson og den islandske høyesterettsadvokaten Svein Andri Sveinsson ville snakke om. Sistnevnte representerer det islandske IT-selskapet DataCell, et selskap som har blitt sperret fra å levere Visa- og Mastercard-tjenester til andre kunder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer