TYRKIA: En tilhenger av president Erdogans regjering vifter med det tyrkiske flagget. Foto: Alkis Konstantindis / Reuters / NTB scanpix
TYRKIA: En tilhenger av president Erdogans regjering vifter med det tyrkiske flagget. Foto: Alkis Konstantindis / Reuters / NTB scanpixVis mer

WikiLeaks har lekket 300.000 eposter fra Erdogans parti

- Dokumentene vil både hjelpe og skade AKP.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Varslerorganisasjonen WikiLeaks skriver at de har offentliggjort nærmere 300.000 interne eposter fra Tyrkias president Recep Tayyip Erdogans parti AKP.

Epostene er ifølge WikiLeaks datert fram til 7. juli 2016, omtrent en uke før kuppforsøket.

– Vi har framskyndet offentliggjøringen på grunn av regjeringens utrenskninger etter kuppet, skriver organisasjonen i en pressemelding gjengitt av nettstedet Wired.

Til sammen skal det være snakk om nærmere 300.000 eposter og 500.000 dokumenter. De stammer fra en server som i hovedsak brukes til kommunikasjon med omverdenen og ikke til sensitive interne saker.

– Dokumentene vi publiserer vil både hjelpe og skade AKP. Er du klar for å lese det?, skriver WikiLeaks på Twitter.

Erdogan har lovet full utrenskning av «forrædere» etter kuppforsøket i Tyrkia fredag kveld. Så langt er 7.000 personer pågrepet, og nærmere 9.000 tjenestemenn har fått sparken.

– Vi har verifisert materialet og kilden, som verken er forbundet til elementer som står bak kuppforsøket eller til rivaliserende partier eller stater, opplyser WikiLeaks.

(NTB)