Wikileaks lekker til Aftenposten

Skal være eneste mediehus i verden med ubegrenset Wikileaks-tilgang.

- LEKKES TIL AFTENPOSTEN: Aftenposten skal være eneste mediehus i verden som har sikret seg ubegrenset tilgang til samtlige WikiLeaks-dokumenter. Foto: REUTERS/Pascal Lauener/SCANPIX
- LEKKES TIL AFTENPOSTEN: Aftenposten skal være eneste mediehus i verden som har sikret seg ubegrenset tilgang til samtlige WikiLeaks-dokumenter. Foto: REUTERS/Pascal Lauener/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Aftenposten skal være eneste mediehus i verden som har sikret seg ubegrenset tilgang til samtlige Wikileaks-dokumenter.

Noen har lekket dokumentene til avisen og samtidig spolert WikiLeaks egen regi, skriver Dagens Næringsliv.

- Jeg har ingen kommentarer til hvordan vi har sikret oss tilgang til dokumentene. Vi oppgir aldri våre kilder, heller ikke i denne saken, sier Aftenpostens nyhetsredaktør Ole Erik Almlid.

Aftenposten har etter det Dagens Næringsliv erfarer, fått tilgang til de over 250.000 dokumentene uten samtykke fra Wikileaks-sjef Julian Assange.

The Guardian, El Pais, New York Times og tyske Der Spiegel har alle blitt invitert av Wikileaks til å delta i publiseringen av dokumentene. Mediene lot seg verve til mediepoolen og fikk tilgang til 251.287 dokumenter mot at de skrev under på en konfidensialitetsavtale med Wikileaks. Avtalen hindrer dem i å publisere artikler uten eksplisitt avtale med WikiLeaks. Nå har Aftenposten kortsluttet denne regien.

- Vi står fritt til å gjøre hva vi vil med disse dokumentene, sier nyhetsredaktør Almlid. (NTB)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer