Wikileaks lekker til Aftenposten

Skal være eneste mediehus i verden med ubegrenset Wikileaks-tilgang.

- LEKKES TIL AFTENPOSTEN: Aftenposten skal være eneste mediehus i verden som har sikret seg ubegrenset tilgang til samtlige WikiLeaks-dokumenter. Foto: REUTERS/Pascal Lauener/SCANPIX
- LEKKES TIL AFTENPOSTEN: Aftenposten skal være eneste mediehus i verden som har sikret seg ubegrenset tilgang til samtlige WikiLeaks-dokumenter. Foto: REUTERS/Pascal Lauener/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aftenposten skal være eneste mediehus i verden som har sikret seg ubegrenset tilgang til samtlige Wikileaks-dokumenter.

Noen har lekket dokumentene til avisen og samtidig spolert WikiLeaks egen regi, skriver Dagens Næringsliv.

- Jeg har ingen kommentarer til hvordan vi har sikret oss tilgang til dokumentene. Vi oppgir aldri våre kilder, heller ikke i denne saken, sier Aftenpostens nyhetsredaktør Ole Erik Almlid.

Aftenposten har etter det Dagens Næringsliv erfarer, fått tilgang til de over 250.000 dokumentene uten samtykke fra Wikileaks-sjef Julian Assange.

The Guardian, El Pais, New York Times og tyske Der Spiegel har alle blitt invitert av Wikileaks til å delta i publiseringen av dokumentene. Mediene lot seg verve til mediepoolen og fikk tilgang til 251.287 dokumenter mot at de skrev under på en konfidensialitetsavtale med Wikileaks. Avtalen hindrer dem i å publisere artikler uten eksplisitt avtale med WikiLeaks. Nå har Aftenposten kortsluttet denne regien.

- Vi står fritt til å gjøre hva vi vil med disse dokumentene, sier nyhetsredaktør Almlid.
(NTB)