Wikileaks: Mulig femte 11. september-angrep avslørt

Fire terrormistenkte ennå på frifot. På hotellrommet hadde de pilotuniformer og lister over flyavganger.

TERROR: United Airlines' flight 175 fra Boston til New York krasjer inn i World Trade Centers sørlige tårn om morgenen 11. september 2001. Det nordlige tårnet står allerede i brann etter å ha blitt truffet av et American Airlines-fly bare minutter i forveien. Foto: SPENCER PLATT/GETTY/AFP/SCANPIX
TERROR: United Airlines' flight 175 fra Boston til New York krasjer inn i World Trade Centers sørlige tårn om morgenen 11. september 2001. Det nordlige tårnet står allerede i brann etter å ha blitt truffet av et American Airlines-fly bare minutter i forveien. Foto: SPENCER PLATT/GETTY/AFP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den britiske avisa Daily Telegraph avslører i dag at ytterligere fire menn er mistenkt for å ha deltatt i terroraksjonene 11. september 2001. Det spekuleres på om et femte angrep var planlagt, men av en eller annen grunn ikke ble gjennomført.

Opplysningene har avisa fra hemmeligstemplede amerikanske myndighetsdokumenter offentliggjort av Wikileaks. De fire mennene er fra Qatar og De forente arabiske emirater, og dokumentene er notater sendt mellom ambassaden i landets hovedstad Doha og Washington.

Ifølge Fox News, som har fulgt opp saken, forteller kilder i det amerikanske rettsvesenet at de fire mistenkte terroristene ikke ble pågrepet i kjølvannet av angrepene, på grunn av mangel på bevis.

- Rekognoserte Ifølge dokumentene fløy tre av mennene, qatarene, 15. august fra London til USA. De besøkte New York og Washington, hvor de skal ha spanet ved World Trade Center, Frihetsgudinnen og Det hvite hus. I tillegg besøkte de «forskjellige områder» i Virginia, hvor bl.a. Pentagon og CIA har sine hovedkvarter.

Deretter dro de til Los Angeles, hvor de sjekket inn på et hotell i nærheten av flyplassen, og ble boende til 10. september. Ifølge FBI ble rommet betalt av «en dømt terrorist» som også betalte flybillettene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer