Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Wikileaks nede etter en rekke hackerangrep

Tjenesteleverandør bekrefter at de har avsluttet samarbeidet med Wikileaks etter press fra myndighetene.

NEDE: Nettsiden til Wikileaks er nede etter en rekke angrep fra ukjente hackere. Søndag offentliggjorde de store mengder ambassadedokumenter. Foto: AFP Photo/Nicholas Kamm/Scanpix
NEDE: Nettsiden til Wikileaks er nede etter en rekke angrep fra ukjente hackere. Søndag offentliggjorde de store mengder ambassadedokumenter. Foto: AFP Photo/Nicholas Kamm/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nettsiden til Wikileaks er nede etter en rekke angrep.

Hovedsiden og undersidene som gjør ambassadedokumenter tilgjengelig for offentligheten har blitt utilgjengelig for brukere i både Europa og USA, ifølge nyhetsbyrået AP.

Siden har vært ustabil siden søndag, da dokumentene ble lagt ut. I forkant for publiseringen var siden nede. Da opplyste organisasjonen via Twitter at dokumentene uansett vill publiseres på sidene til samarbeidspartnere som The Guardian og The New York Times.

Ifølge AP håndterte Wikileaks angrepene ved å delvis flytte til servere eid av Amazon.com.

Selskapet ville først ikke kommentere sitt forhold til Wikileaks eller om de har tvunget siden til å forlate serverne, men ifølge hastemeldinger fra Sky News og Fox News skal det ha vært etter press fra amerikanske myndigheter at de bestemte seg for å avslutte samarbeidet med Wikileaks.

Dagbladet har ikke lykkes i å komme i kontakt med Wikileaks til tross for gjentatte forsøk onsdag kveld.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!