WikiLeaks publiserer det de hevder er tusenvis av konfidensielle CIA-dokumenter

Sier de har fått dokumenter og filer av en som tidligere har vært tilknyttet myndighetene. 

«Vault 7»: Hackerorganisasjonen WikiLeaks slapp i dag de de hevder at skal være en del av den største publiseringen av konfidensielle CIA-dokumenter. Foto: Ben Stansall / AFP / NTB Scanpix
«Vault 7»: Hackerorganisasjonen WikiLeaks slapp i dag de de hevder at skal være en del av den største publiseringen av konfidensielle CIA-dokumenter. Foto: Ben Stansall / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I dag klokka 14.00 norsk tid, slapp WikiLeaks et passord som gjorde det mulig for brukere å dekryptere dokumenter som skal omhandle hackerverktøyene til CIA.

Hackerorganisasjonen hevder at det nyeste slippet, ved navn «Vault 7», er den største publiseringen av konfidensielle dokumenter tilhørende CIA så langt.

«Vault 7» - eller hvelv 7, på norsk - er en del av serien «Year Zero», som tilsammen skal omfatte 8761 dokumenter og filer fra CIAs Center for Cyber Intelligence, ifølge WikiLeaks.

MassivtDe oppgir videre at dokumentene er på totalt 70 875 sider, og skal være fra mellom 2013 og 2016.«CIA mistet nylig kontrollen over mesteparten av hackerarsenalet sitt, som inkluderer skadevare, virus, trojanske hester, weaponized 'zero-day' exploits (digitale systemer som utnytter sikkerhetshull journ. anm.), fjernstyrte sikkerhetssystemer og software. Denne ekstraordinære samlingen, som utgjør mer enn flere hundre millioner tekstlinjer kildekode, gir den som er i besittelse av det, hele hackerkapasiteten til CIA. Arkivet synes å ha sirkulert blant tidligere hackere og kontraktører for amerikanske myndigheter på en uautorisert måte. En av dem har gitt WikiLeaks deler av arkivet», skriver WikiLeaks i en pressemelding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer