Wikileaks-sjefen ikke lenger mistenkt for voldtekt

Det melder Expressen.

VAR ETTERSØKT FOR VOLDTEKT: Men mistanken mot Julian Assange er nå frafalt. Foto: EPA/Scanpix
VAR ETTERSØKT FOR VOLDTEKT: Men mistanken mot Julian Assange er nå frafalt. Foto: EPA/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Voldtektsmistanken mot Julian Assange, hovedmannen bak det kontroversielle varslernettstedet Wikileaks, er frafalt. Han ble anmeldt for voldtekt av to svenske kvinner, etter et besøk i Stockholm.

Ingen grunn Det er statsadvokat Eva Finné som har frafalt mistanken mot Julian Assange.

- Det finnes ingen grunn til å etterlyse ham lenger, sier talskvinne Karin Rosander, informasjonssjef hos den svenske statsadvokaten.

Anklagen ble frafalt i 1630-tida i dag.

Etterforskes Rosander sier ifølge Expressen at saken fortsatt er under etterforskning - men da at denne ikke lenger retter seg mot den svært profilerte varslersjefen.
Wikileaks avviste anklagene overfor Dagbladet, og sa de var blitt varslet at noe ville skje denne uka. >

- Påstandene er usanne og måten de kom fram er urovekkende. Vi ble advart tidligere denne uka om at det ville komme skitne triks, skriver Julian Assange i en mail til Dagbladet.

- Jeg kjente ikke til noen problemer, klager av personlig eller offisiell art, eller andre ting før i går. Vi undersøker dette nå, skriver han.

Sto fram En av kvinnene sto sågar fram overfor Aftonbladet og fortalte hvorfor de anmeldte Assange.

- Jeg ble kontaktet av den andre kvinnen. Jeg trodde umiddelbart på det hun sa, siden jeg selv hadde vært utsatt for en opplevelse som minnet sterkt om det hun forklarte, sa hun.

Nettstedet har lenge vært svært profilert - men oppmerksomheten toppet seg da det i forrige måned publiserte 77 000 sider med klassifiserte dokumenter om krigen i Afghanistan.