WikiLeaks-sjefen siktet for voldtekt av sovende kvinne

Og for å ha presset opp kvinnes bein og hatt sex med henne uten kondom.

VARETEKTSFENGSLET: Julian Assange skal sitte i varetekt ei uke fra i dag. En av kvinnene som har anmeldt ham har reist til Midtøsten. Foto: EPA/Scanpix
VARETEKTSFENGSLET: Julian Assange skal sitte i varetekt ei uke fra i dag. En av kvinnene som har anmeldt ham har reist til Midtøsten. Foto: EPA/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Wikileaks-grunnlegger Julian Assange ble i dag først pågrepet i London, og varetektsfengslet i fram til neste rettsmøte 14. desember.

Han er siktet for overgrep mot to svensker kvinner. I retten i dag kom mer av bakgrunnen for anklagene mot Assange fram.

I siktelsen mot Assange står det at WikiLeaks-sjefen skal ha presset opp den ene kvinnens bein og hatt sex med henne uten kondom. Det til tross for at hun skal ha bedt ham eksplisitt om å bruke kondom.

Mens hun sov Videre heter det at Assange skal ha hatt sex med den andre kvinnen uten kondom - mens hun lå og sov.

Det angivelige overgrepet mot den første kvinnen skal ha funnet sted 14. august, det andre mot den andre kvinnen dagen etter.

Den første kvinnen jobber i en kristen gruppe. Hun har oppgitt at hun nå har reist til og oppholder seg i en palestinsk by i nærheten av israelske bosettinger.

Sykmeldt Da Assange reiste til Sverige i august, var det etter at denne kvinnen hadde inviterte ham til landet. Kvinnen hjalp også til med å planlegge WikiLeaks-sjefens reiserute i Sverige.

Etter at hun sammen med den andre kvinnen anmeldte Assange, ble hun erklært sykmeldt.

Den andre kvinnen er en kjent kvinnesaksforkjemper og kunstner. Hun bor et annet sted i Sverige, der hun fikk besøk av Assange.

Svensk lovgivning er svært streng og detaljert rundt overgrep.

 Dagbladet har forsøkt å nå kvinnenes bistandsadvokat i hele dag, uten hell. Han uttalte tidligere i dag at Assange farer med løgn.

KAOS: Mark Stephens, Assanges advokat, snakker med et gigantisk pressekorps utenfor retten i London i dag. Foto: AP/Scanpix
KAOS: Mark Stephens, Assanges advokat, snakker med et gigantisk pressekorps utenfor retten i London i dag. Foto: AP/Scanpix Vis mer