WikiLeaks-sjefen siktet for voldtekt av sovende kvinne

Og for å ha presset opp kvinnes bein og hatt sex med henne uten kondom.

VARETEKTSFENGSLET: Julian Assange skal sitte i varetekt ei uke fra i dag. En av kvinnene som har anmeldt ham har reist til Midtøsten. Foto: EPA/Scanpix
VARETEKTSFENGSLET: Julian Assange skal sitte i varetekt ei uke fra i dag. En av kvinnene som har anmeldt ham har reist til Midtøsten. Foto: EPA/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Wikileaks-grunnlegger Julian Assange ble i dag først pågrepet i London, og varetektsfengslet i fram til neste rettsmøte 14. desember.

Han er siktet for overgrep mot to svensker kvinner. I retten i dag kom mer av bakgrunnen for anklagene mot Assange fram.

I siktelsen mot Assange står det at WikiLeaks-sjefen skal ha presset opp den ene kvinnens bein og hatt sex med henne uten kondom. Det til tross for at hun skal ha bedt ham eksplisitt om å bruke kondom.

Mens hun sov Videre heter det at Assange skal ha hatt sex med den andre kvinnen uten kondom - mens hun lå og sov.

Det angivelige overgrepet mot den første kvinnen skal ha funnet sted 14. august, det andre mot den andre kvinnen dagen etter.

Den første kvinnen jobber i en kristen gruppe. Hun har oppgitt at hun nå har reist til og oppholder seg i en palestinsk by i nærheten av israelske bosettinger.

Sykmeldt Da Assange reiste til Sverige i august, var det etter at denne kvinnen hadde inviterte ham til landet. Kvinnen hjalp også til med å planlegge WikiLeaks-sjefens reiserute i Sverige.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer