Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Wikileaks taper 3,6 millioner i uka

Kostbart å lekke hemmelige dokumenter mens verdens bankinstitusjoner boikotter deg, ifølge Julian Assange.

TAPER MILLIONER I UKA: Wikileaks-grunnlegger Julian Assange sier Wikileaks taper 3,6 millioner kroner i uka. Her fra da han kom med en uttalelse etter rettshøringa i London i går. Foto: AFP Photo/Carl Court/Scanpix
TAPER MILLIONER I UKA: Wikileaks-grunnlegger Julian Assange sier Wikileaks taper 3,6 millioner kroner i uka. Her fra da han kom med en uttalelse etter rettshøringa i London i går. Foto: AFP Photo/Carl Court/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Wikileaks-grunnlegger Julian Assange opplyser at har tapt over 600 000 sveitsiske franc i uka siden publiseringen av de første hemmeligstemplede, amerikanske dokumentene. Det tilsvarer 3,6 millioner norske kroner.

- For å kunne fortsette må vi finne måter å få pengene våre tilbake, sier Assange.

Venter med banklekkasje Men Assange nevner ikke i noen av intervjuene nøyaktig hva som koster Wikileaks så mye penger.

I fjor blokkerte Paypal, Mastercard og andre giganter donasjoner til Wikileaks, noe som naturlig nok gjorde det vanskelig for Wikileaks å få inn de tapte summene.

Også Bank of America har også sagt at de vil sperre alt de mistenker kan ha noe med Wikileaks og Assange å gjøre, og bankledelsen skjelver i kjølvannet av rykter om at Wikileaks ville komme med en stor lekkasje fra en stor bankinstitusjon i USA. Banken skal ha satt ned et eget kriseteam som vil ta seg av lekkasjen når den kommer.

- Vi vil ikke frigi disse dokumentene umiddelbart. Vi er for opptatte med diplomatdokumentene og våre økonomiproblemer, sier Assange.

Vurderer Sveits I intervju med både Tribune de Genève og 24 Heures, som begge hevder å ha eksklusive intervjuer med Wikileaks-sjefen, sier han at Wikileaks fremdeles vurderer å flytte all sin virksomhet til Sveits.

- Sveits er en mulighet og vårt hoveddomenenavn er .ch. Til tross for hardt press mot det sveitsiske selskapet som håndterer domenenavn i Sveits, stått i mot, sier Assange.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling