WikiLeaks-tilhengere pågrepet for dataangrep

Fem unge menn er pågrepet i Storbritannia for dataangrep mot selskaper og myndigheter som oppfattes som fiender av nettstedet WikiLeaks.

ANGREP AMAZON: Wikileaks-aktivistene som går under pseudonymet «Anonymous» varslet via Twitter angrep på den amerikanske IT-giganten Amazon.com. Foto: Faksimile/Ap Photo
ANGREP AMAZON: Wikileaks-aktivistene som går under pseudonymet «Anonymous» varslet via Twitter angrep på den amerikanske IT-giganten Amazon.com. Foto: Faksimile/Ap Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De mistenkte er mellom 15 og 26 år gamle og ble arrestert i de sørlige og sentrale delene av England torsdag.

Samtidig som britiske myndigheter gikk til aksjon, gjennomførte det føderale politiet FBI over 40 razziaer i USA som et ledd i etterforskningen av saken. Også i Nederland, Tyskland og Frankrike pågår det etterforskning av dataangrepene.

De fant sted i forrige måned og lammet en periode nettsidene til kredittkortselskapet Visa, nettbokhandelen Amazon og regjeringen i Sverige.

Motivet bak dataangrepene antas å ha vært å skade aktører som internettaktivistene mener har motarbeidet det omstridte varslernettstedet WikiLeaks.

Hackere har tidligere stått bak angrep på nettsidene til Mastercard, Visa, Amazon, PayPal, den sveitsiske banken PostFinance, den amerikanske politikeren Sarah Palin, den svenske påtalemyndigheten, advokaten til kvinnene midt i Assange-dramaet og nå sist den svenske regjeringens hjemmeside.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer