OVERVÅKET?: Den amerikanske etterretningstjenesten NSA har ikke bare spionert på den tyske statsministeren Angela Merkel, men også flere av hennes kollegaer, ifølge dokumenter fra WikiLeaks. Foto: AP Photo/Michael Sohn
OVERVÅKET?: Den amerikanske etterretningstjenesten NSA har ikke bare spionert på den tyske statsministeren Angela Merkel, men også flere av hennes kollegaer, ifølge dokumenter fra WikiLeaks. Foto: AP Photo/Michael SohnVis mer

WikiLeaks: USA overvåket flere tyske politikere

Ifølge dokumenter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den amerikanske etterretningstjenesten NSA har ikke bare spionert på den tyske statsministeren Angela Merkel, men også flere av hennes kollegaer, ifølge dokumenter fra WikiLeaks.

 Ifølge dokumentene har NSA overvåket flere høyprofilerte tyske politikere, inkludert tidligere finansminister Oscar Lafontaine, visestatsminister Sigmar Gabriel og miljøvernminister Barbara Hendricks.

Dokumentene omfatter overvåking av 69 telefonnumre, blant andre tilhørende departementene for finans og landbruk. Noen av disse numrene er fortsatt i bruk, noe som kan indikere at spionasjen muligens fortsatt pågår.

I 2013 avslørte varsleren Edward Snowden at minst 35 internasjonale ledere, deriblant Merkel, ble overvåket av NSA.

Avsløringen skadet forholdet mellom USA og Tyskland, men amerikanerne har senere lovet at de ikke vil overvåke statsministeren.

Onsdag understreket Det hvite hus sitt nære forhold til Tyskland og sa at det fastholder sine tidligere utspill om overvåkingspåstandene, ifølge nyhetsbyrået DPA.

(NTB)