Wikipedia-siden om Edward Snowden endret fra det amerikanske senatet

Dissidenten ble forræder - så ble han dissident igjen.

DISSERÆDER: Er han en forræder eller en helt? Noen i det amerikanske senatet virker til å mene det første. Skjermdump: Wikipedia
DISSERÆDER: Er han en forræder eller en helt? Noen i det amerikanske senatet virker til å mene det første. Skjermdump: WikipediaVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En ip-adresse tilhørende det amerikanske senatet skal angivelig ha stått bak en redigering av innholdet på den engelske Wikipedia-siden om varsleren Edward Snowden (30). I går kveld klokken 20.53 lokal tid ble beskrivelsen av Snowden endret fra dissident til forræder av noen i Washington DC.

Ip-adressen er for øvrig 156.33.241.5.

«Fri mann» Edward Snowden har som kjent fått asyl i Russland, og skal nå oppholde seg på et trygt sted, ifølge hans advokat, Anatolij Kutsjerena.

- Jeg har nettopp gitt ham dokumenter fra de russiske immigrasjonsmyndighetene, sa Kutsjerena til nyhetsbyrået Interfax.

Dermed kunne han forlate transittområdet på flyplassen hvor han har oppholdt seg de siste ukene.

Varslet om overvåkning Den tidligere CIA-analytikeren er ettersøkt av amerikanske myndigheter for å ha lekket en mengde dokumenter til Wikileaks.

Blant annet avslørte han et overvåkningsprogram som kalles «Prism», som gjør at NSA kunne søke gjennom innholdet i meldinger sendt av utenlandske personer gjennom amerikanske internettselskaper.

Under en sikkerhetskonferanse onsdag forsvarte sjefen for National Security Agency (NSA), general Keith Alexander, bruken av overvåkningsprogrammet Prism. Han hevder det trolig har vært med å avverge 54 planlagte terrorhandlinger.

Samtidig understreket Alexander at programmet ikke var blitt brukt til å overvåke amerikanske borgere med rent mel i posen.

- Intensjonen er ikke å gå etter vanlige folk, men å finne terroristene som finnes blant oss. Vi må ha rettsdokumenter og gjør dette korrekt, og om vi gjør en feil blir vi holdt ansvarlige for det, hevdet Alexander.

- Jeg har fire døtre. Kan jeg gå inn og spionere på deres eposter? Nei, sa han ifølge The Guardians Rory Carroll.

FORRÆDER? Snowden er ettersøkt av USA, men Russland nekter å utlevere ham. Foto: REUTERS/Glenn Greenwald/Laura
FORRÆDER? Snowden er ettersøkt av USA, men Russland nekter å utlevere ham. Foto: REUTERS/Glenn Greenwald/Laura Vis mer