Wilders og Le Pen mislyktes i å forme blokk

Franske Front National og Geert Wilders' nederlandske Frihetsparti har mislyktes i forsøket på å danne en EU-kritisk høyreblokk i EU-parlamentet.

FANT IKKE SAMMEN: Leder for franske Front National, Marine Le Pen (t.v.) og leder for det nederlandske Frihetspartiet, Geert Wilders klarte ikke danne en felles EU-kritisk blokk i EU-parlamentet. Foto: EPA/JULIEN WARNAND
FANT IKKE SAMMEN: Leder for franske Front National, Marine Le Pen (t.v.) og leder for det nederlandske Frihetspartiet, Geert Wilders klarte ikke danne en felles EU-kritisk blokk i EU-parlamentet. Foto: EPA/JULIEN WARNAND Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Wilders sier til det nederlandske nyhetsbyrået ANP at han ikke hadde greid å finne seks andre partier han kunne danne en parlamentarisk blokk sammen med innen fristen som utløper tirsdag.

Det trengs minst 25 parlamentarikere fra sju EU-land for formelt å danne en blokk som åpner for ekstra finansiering og andre fordeler som ekstra taletid og et betalt sekretariat.

Wilders har alliert seg med Marine Le Pens Front National, det belgiske høyreekstreme partiet Vlaams Belang, Frihetspartiet fra Østerrike og Italias Lega Nord.

En rivaliserende euroskeptisk gruppe bestående blant andre av britiske Nigel Farages UKIP og den italienske Femstjernersbevegelsen til Beppe Grillo lyktes i å danne en blokk da de i forrige uke fikk med seg en avhopper fra Front National.

Wilders sier han ikke er villig til å danne en blokk for enhver pris.

Han kunne ha fått med seg det polske partiet Nye høyre, men avviste dem på grunn av lederen Janusz Korwin-Mikkes antisemittiske uttalelser og kommentarer om at kvinner ikke burde ha stemmerett, men en slik allianse ville vært for drøyt for ham.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer