Willey millionær på sex-påstander

NEW YORK (Dagbladet): Kathleen Willey vil ha 2,3 millioner kroner for en bokkontrakt om sitt forhold til president Clinton. Presidentens advokat, Robert Bennett, mer enn antyder at dette er et motiv for anklagene om at presidenten befølte og kysset henne i Det ovale kontor. Clinton nekter at det skjedde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det hvite hus har offentliggjort femten, rosende og vennlige brev fra Willey til presidenten som er skrevet etter november 1993. Willey er demokrat og har samlet penger inn til Bill Clintons valgkamper i delstaten Virginia.

Det styrket hennes anklager mot presidenten at hennes historie ikke passet inn i et politisk mønster som en del av en «omfattende konservativ sammensvergelse» som ifølge førstedame Hillary Clinton står bak angrepene på presidenten.

Trenger penger

Bill Clintons advokat Robert Bennett sier Kathleen Willeys advokat er på jakt etter en bokkontrakt verd 2,3 millioner kroner for sin klient.

Los Angeles-forleggeren Michael Viner sier til telegrambyrået AP at Willeys advokat kontaktet ham for flere uker siden.
Forslaget gikk ut på at Willey skulle skrive sin selvbiografi og fortelle om de angivelige hendelsene i Det ovale kontor, ektemannens selvmord, konkurs og hennes innblikk i det politiske liv i Washington.

- Hun trengte en økonomisk livbåt, og jeg tror det var dette det dreide seg om, sier Viner til AP.
Viner lå i forhandlinger med Willeys advokat da hun gikk ut på tv søndag kveld. Da trakk han seg fra forhandlingene.

- Jeg likte det dårlig. Intervjuet stemte dårlig med min forståelse av hva denne historien dreide seg om etter de samtalene jeg har hatt, sier Viner som ikke vil forklare nærmere hva han sikter til.

Riksrett-komité

Kongress-formann Newt Gingrich overveier å nedsette en spesiell riksrett-komité som kan ta imot det bevismaterialet mot presidenten som spesialetterforsker Kenneth Starr eventuelt vil sende til Kongressen.

I denne komiteen vil Starr plassere noen av presidentens mest framtredende konservative kritikere.
I går møtte ideen motstand fra medlemmer av justiskomiteen i Representantenes hus som normalt vil være mottaker av Kenneth Starrs bevismateriale og anbefalinger.

Denne ideen «vil bli oppfattet som en prinsippløs partipolitisk handling helt uten presedens», skriver en av komitemedlemmene i et brev til Gingrich.

Gode målinger

Justiskomiteens formann har også underhånden markert at han er motstander av å sette ned en spesiell komité til dette formålet.

Gårsdagens meningsmålinger som ble tatt opp etter TV-intervjuet med Kathleen Willey, viser at presidenten fortsatt har folkets støtte for sitt politiske arbeid.

67 prosent gir ham plusskarakter for embetsutførelsen. Det er opp tre prosentpoeng fra målingen i februar. 60 prosent har et positivt inntrykk av presidenten personlig. Det er ned fire prosentpoeng fra forrige måling.
Befolkningen er splittet i synet på hvem de tror på av Clinton og Kathleen Willey. Et knapt flertall av kvinnene tror på presidenten, mens et knapt flertall av mennene tror på Willey.

Men 52 prosent av befolkningen tror at Clinton henga seg til en hensynsløs seksuell oppførsel overfor Kathleen Willey.