William (79) var underernært og ble holdt fanget i en garasje i Houston

Døde på sykehuset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): William Greenwalt (79) var den eldste av fire voksne menn som ble funnet i en garasje i Houston den 19. juli. Minst tre av dem, blant annet 79-åringen, var underernærte, og ble sendt til sykehus.

De andre tre var 54, 74 og rundt 65 år.

I natt norsk tid kom meldingen om at Greenwalt, som har vært innlagt på sykehus siden han ble funnet i garasjen, er død, ifølge Reuters.

Trygdeutbetalinger Politiet har fortalt at mennene ikke var bundet fast i garasjen, men at det var sperringer og låser foran vinduer og dører, slik at mennene ikke kunne bevege seg fritt.

Det ble tidlig presentert en polititeori om at Walter Jones, som nå er siktet for å ha skadet de eldre mennene, holdt de fire fanget for å kunne ta deres trygdeutbetalinger.

Jones er barnebarnet til huseieren.

Politiet rykket ut til huset etter at en av naboene ringte nødtelefonen 911 og var bekymret for noen eldre menn hun hadde sett i huset med den lilla døra.

Åtte personer Inne i huset og garasjen fant politiet åtte personer. De fire eldre mennene, som ble holdt innesperret i garasjen, og tre kvinner, som har blitt beskrevet som mentalt syke, og en person som passet på kvinnene.

Det var først uklart om kvinnene også ble holdt fanget i huset mot sin vilje.

I garasjen var det ingen møbler, ikke noe toalett og mye søppel. Politiet på stedet har beskrevet det som et fengsel, og fortalte at døra var spikret igjen.

Mat, alkohol og sigaretter Ifølge naboer så mennene svært dårlig ut da de ble tatt med fra garasjen.

- Jeg var i hagen da jeg så at de ble tatt ut av huset og inn i en ambulanse. De så ikke bra ut i det hele tatt, fortalte Carolyn Baker.

Ifølge politiet ble mennene lurt til huset med løfter om mat, alkohol og sigaretter. En av dem skal ha fortalt at han hadde vært i huset i ti år.

Flere av dem var hjemløse, og en av dem var en krigsveteran.

SIKTET: Walter Jones er siktet for å ha skadd eldre etter at fire eldre menn ble funnet i hans garasje i Houston. Foto: AP Photo/Houston Police Department/NTBScanpix
SIKTET: Walter Jones er siktet for å ha skadd eldre etter at fire eldre menn ble funnet i hans garasje i Houston. Foto: AP Photo/Houston Police Department/NTBScanpix Vis mer