ARRESTERT: I et lengre avhør med politiet har William J. Hager forklart at han ikke følte at han hadde noe annet valg enn å ta livet av kona Carolyn, da de medisinske utgiftene hennes hadde blitt for høye for dem. Foto: St. Lucie County Sheriff
ARRESTERT: I et lengre avhør med politiet har William J. Hager forklart at han ikke følte at han hadde noe annet valg enn å ta livet av kona Carolyn, da de medisinske utgiftene hennes hadde blitt for høye for dem. Foto: St. Lucie County SheriffVis mer

William (87) hadde vært gift i 50 år før han følte seg tvunget til å drepe kona

Hadde ikke lenger råd til medisinene hennes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 86 år gamle William J. Hager er siktet for overlagt drap på sin 78 år gamle kone, Carolyn Hager, etter at han innrømmer å ha skutt henne.

Paret, som var bosatt i Florida, var gift i mer enn 50 år. Det skriver den amerikanske storavisa New York Times.

I et lengre avhør med politiet skal han ha forklart at han ikke følte at han hadde flere muligheter, da de medisinske utgiftene hennes hadde blitt for høye for dem.

Visste at han ville bli fengslet Han skjøt henne mandag morgen mens hun lå og sov, deretter la han fra seg våpenet og ringte parets døtre for å fortelle hva som hadde skjedd. Litt senere samme dag ringte han selv til politiet.

Da politiet troppet opp hjemme hos 86-åringen, fortalte han til betjenten «at han hadde dårlige nyheter».

Han ble siden avhørt via video fra fengselet, og ifølge Garry Wilson, som uttaler seg for den lokale sheriffen, var han klar på at dette var den eneste muligheten.

- Han var klokkeklar på at han kom til å bli arrestert og satt i fengsel. Han følte at dette var sånn det måtte gå. Han var emosjonell, og i hodet sitt hadde han ingen andre valg, sier Wilson til Treasure Coast Newspapers.

Flere diagnoser Ifølge flere lokale nyhetskanaler, deriblant WPTV, hadde den 78 år gamle Carolyn en rekke diagnoser, deriblant leddbetennelse. Myndighetene ville ikke gå ut med hvilke medisiner hun brukte.

Hager-familien erklærte seg selv konkurs i 2012, og det blir rapportert at William i ettertid jobbet på Sears for å ha råd til medisinene og få endene til å møtes.

Det er foreløpig uklart om paret hadde Medicare eller annen helseforsikring.