Vaksinert

William Shakespeare fikk vaksinen

Historisk dag for mann med historisk navn.

HISTORISK: William Shakespeare fra Warwickshire i England var en av de første som mottok den nylig godkjente COVID-19-vaksinen. Foto: Scanpix
HISTORISK: William Shakespeare fra Warwickshire i England var en av de første som mottok den nylig godkjente COVID-19-vaksinen. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert

I dag ble de første dosene med den nylig godkjente COVID-19-vaksinen gitt til de aller første pasientene i verden.

90 år gamle Margaret Keenan ble den første pasienten som fikk vaksinen, mens William Shakespeare fra Warwickshire i England var den andre som fikk den, ifølge Independent.

Stor dag

Hele verden fulgte med da landet i dag satte de første dosene av den etterlengtede coronavaksinen i morgentimene tirsdag.

81-åringen fikk injeksjonen på University Hospital Coventry, som ligger omlag 20 kilometer fra Stratford-Upon-Avon, fødestedet til hans navnebror som var Englands største dramatiker og dikter.

Når det ble kjent at mannen som bærer det berømte navnet Shakespeare fikk vaksinen, gikk ikke det upåaktet hen hos Twitterbrukere.

Med hentydninger til Shakespares verdenskjente strofer twitrert flere «The Taming of the Flu» og «The Two Gentlemen of Corona», mens andre skrev; Margaret Keenan var pasient 1A, er Shakespeare pasient «2B or not 2B?».

Har sikret seg doser

Til og med Good Morning Britain-vert Piers Morgan kommenterte at han ble emosjonell over de historiske vaksineøyeblikkene tirsdag.

- Dette kan utgjøre en stor forskjell for livene våre. Nå kan vi muligens endelig komme videre med livene våre, sa William Shakespare etter å ha fått vaksinen.

Om 21 dager skal pasientene som fikk vaksinen i dag, få vaksinedose nummer to. Ifølge vaksineprodusentene har vaksinen full virkning rundt to uker etter at andre dose er satt.

Totalt har Storbritannia så langt sikret seg 800 000 vaksinedoser, som tilbys personer over 80 år som enten er innlagt på sykehus eller har avtalt legetime, skriver NTB.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer