Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Williams vil beholde Nobel- millioner

WASHINGTON (NTB): Fredsprisvinner Jody Williams beholder sin halvpart på 3,75 millioner kroner av Nobels fredspris for 1997. Det vil ikke dempe kritikken hun er utsatt for fra organisasjonen som ansatte henne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stiftelsen for amerikanske Vietnam-veteraner (VVAF) hyret for sju år siden Williams til jobben som koordinator for den internasjonale kampanjen mot landminer (ICBL). Veterangruppens leder, Bobby Muller, har ikke snakket til Williams på ett år.

- Det var ikke mitt valg, sier Williams til NTB.

- Uenigheten oppsto tidlig i fjor. Nå skal jeg slutte som koordinator og konsentrere meg om politisk påtrykk for at flest mulig land skal ratifisere Ottawa-avtalen.

Fredsprisvinneren opplyser at hun ikke lenger hever lønn fra ICBL, og sier hun vil bruke de 3,75 millioner kronene til å finansiere sin egen innsats.

- Hun bekrefter altså at hun beholder pengene selv, mener Mike Levick i VVAF. - Det vil helt sikkert utløse debatt på landminekampanjens møte i Frankfürt neste uke.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!