Willoch: -Grunnlaget for siktelsen må gjøres kjent

Grunnlaget for siktelsen mot Stein Viksveen bør gjøres kjent så snart som mulig, mener tidligere fylkesmann og tidligere statsminister Kåre Willoch.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Nå når saken er kjent, har den fått en annen karakter. Jeg synes derfor at opplysningene må fram så fort som mulig, sier Willoch til Adresseavisen.

Han utelukker likevel ikke at det kan finnes gode grunner for Politiets overvåkingstjeneste (POT) til å holde siktelsen hemmelig.

- Det er jo andre hensyn å ta også, vi vet jo ikke om andre lands etterretningstjenester er inne i bildet. Å offentliggjøre saken nå kan i så fall ødelegge forholdet til slike tjenester i årevis framover, sier han.

Willoch retter en advarende pekefinger mot medienes dekning av overvåkingstjenesten. Han mener det er medienes offentliggjøring av siktelsen som gjør at saken føles ærekrenkende for Viksveen.

- Mediene viser svært liten forståelse for overvåkingstjenestens arbeid, og har en tendens til å kritisere arbeidet sønder og sammen straks en sak ikke gir resultater, sier han.

(NTB)