TO STATSMINISTRE: Tidligere statsminister Kåre Willoch sammen med statsminister Erna Solberg på Høyres landsmøte i mars 2017. Foto: Terje Pedersen, NTB Scanpix.
TO STATSMINISTRE: Tidligere statsminister Kåre Willoch sammen med statsminister Erna Solberg på Høyres landsmøte i mars 2017. Foto: Terje Pedersen, NTB Scanpix.Vis mer

Listhaug-dramaet:

Willoch: – Solberg kommer styrket ut

- Hun har ikke latt seg synlig forarge.

Høyre-nestor Kåre Willoch er fornøyd med statsministerens behandling av Listhaug-krisen. Han mener mye av kritikken mot Solberg bygger på vrangforestillinger.

Tidligere Høyre-statsminister Kåre Willoch mener Erna Solberg har høstet mye urimelig kritikk for sin behandling av Listhaug-krisen.

- Jeg synes en del av kritikken har bygget på en vrangforestilling om statsministerens stilling og oppgave. Hun skal bevare samholdet, samarbeidsviljen og lojaliteten i kollegiet. Og det har gått veldig bra, som vanlig, sier Willoch til Dagsavisen tirsdag og hevder Solberg har kommet styrket ut av saken.

- Ikke latt seg forarge

Willoch trekker fram at Solberg ikke har latt seg synlig forarge, men snarere uttalt seg saklig og korrekt.

- Det viser at påstanden om at hun var svak var feil. Jeg vil heller si at hun var behersket og rolig, sier han.

Hva angår Listhaug avgang mener Høyre-nestoren at det var et klokt valg under omstendighetene.

Han skjønner at mange reagerer på språkbruken, men synes reaksjonen var ute av proporsjoner.

- Hvorfor kunne ikke opposisjonen godta den unnskyldningen? De hadde jo sagt at om det kom en unnskyldning, så ville de godta den. Nei, jeg tror alle – også opposisjonen – skal være fornøyd med at saken endte som den gjorde, sier Willoch.

(NTB).