Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Willoch tror løftebrudd knekket statsministeren

- Statsministeren er blitt hardt belastet fra flere hold, sier Kåre Willoch. Han kan forstå at Bondevik får problemer etter at han har måttet gå fra tidligere løfter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere statsminister Kåre Willoch (H) sier at statsminister Kjell Magne Bondevik har opplevd et personlig press som ingen statsminister siden Oddvar Nordli har vært gjennom.

Willoch sier at Bondeviks press henger sammen med en slags indre debattuenighet som kan være til svært stor belastning.

- Bondevik er en mann som stiller strenge moralske krav til seg selv. Når han havner i en stilling som innebærer at han føler han har bidratt til at en part blir skuffet og ikke får oppfylt sine forventninger, er dette en stor ekstrabelastning som ikke så mange statsministre vil oppleve maken til, sier Willoch.

Høyres tidligere statsminister sier at presset mot Bondevik er sammensatt. Willoch mener at det ikke trenger å innebære økt press å være statsminister i en regjering som består av flere partier.

Willoch synes heller ikke at opposisjon og media har gått for hardt ut mot Bondevik den siste tiden.
(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!