Willoch vil ikke betale hele bota

Syns 800 kroner for feilparkering er for grådig.

FOR DRØYT: Kåre Willoch har bare betalt 500 kroner av parkeringsbota han fikk under skoleavslutningen til barnebarnet sitt. Foto: Aleksander Nordahl
FOR DRØYT: Kåre Willoch har bare betalt 500 kroner av parkeringsbota han fikk under skoleavslutningen til barnebarnet sitt. Foto: Aleksander NordahlVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tidligere statsminister Kåre Willoch ante fred og ingen fare da han parkerte i skolegården til Stabekk vgs. for å delta på skoleavslutningen til ett av sine barnebarn.

Da han kom ut igjen, hadde han fått en saftig parkeringsbot på 800 kroner, melder budstikka.no.

- Dette virker uvanlig grådig, sier Willoch til lokalavisa.

Bare 500
Høyre-mannen har valgt å betale bare 500 kroner av bota.

- Et par hundre kroner fra eller til spiller liten rolle for meg, men det bør være en viss orden på parkeringsselskapene. Jeg spør om de tar mer penger enn de burde, sier Willoch til Asker og Bærums Budstikke.

Det er parkeringsselskapet City Park som har krevd inn den høye bota.

Tar opp saken
Parkeringsklagenemnda vurderer nå å ta opp saken på eget initiativ selv om City Park ikke er medlem, ifølge budstikka.no.

- Parkeringsklagenemnden har uttalt at 710 kroner er på smertegrensen om hva som er rimelig å ta, også på privatrettslige grunnlag. Men vi har ikke hatt klager på gebyr på 800 kroner ennå. Jeg tar denne saken opp i septembermøtet, sier sekretær i Parkeringsklagenemnden Eli Greif til avisa.

City Park AS ønsker ikke å kommentere saken overfor budstikka.no.


FOR MYE: - Jeg spør om de tar mer penger enn de burde, sier Willoch. Foto: Agnete Brun
FOR MYE: - Jeg spør om de tar mer penger enn de burde, sier Willoch. Foto: Agnete Brun Vis mer