ÅSTEDET: Willy Brown (48) ble funnet drept i sin egen leilighet på Grünerløkka i Oslo. Foto: Henning Lillegård/Anders Holth Johansen/Dagbladet
ÅSTEDET: Willy Brown (48) ble funnet drept i sin egen leilighet på Grünerløkka i Oslo. Foto: Henning Lillegård/Anders Holth Johansen/DagbladetVis mer

Willy Brown (48) funnet drept i Oslo

Motiv og gjerningsperson er ukjent. Ble funnet død av en kollega.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du bilder eller informasjon i saken? Tips oss på telefon 24 00 00 00, epost 2400@db.no eller sms/mms 2400.

(Dagbladet): Politiet står uten mulig motiv eller gjerningsperson, etter at Willy Brown (48) i går ble funnet drept i sitt eget hjem på Grünerløkka i Oslo.

Brown, som arbeidet i et IT-firma, ble funnet i 21-tiden av en kollega som var bekymret for at han ikke hadde kommet på jobb. Kollegaen varslet AMK-sentralen som i tur meldte fra til politiet.

- Skummelt - Åstedet og skader på avdøde forteller oss at dette var et drap, sier politioverbetjent Grete Metlid under en pressebrief på politihuset på Grønland i ettermiddag, uten å utdype hva slags spor dette er.

Med samtykke fra pårørende går politiet nå ut med navn og bilde i håp om en snarlig oppklarning.

Den siste bekreftede observasjonen av Brown var på jobb i 16-17-tida sist fredag, før han trolig har vært på puben «Per på hjørnet» på C.J. Hambros plass ved Oslo tingrett. Det er ikke kjent når han ble drept.

- Vi har vært her hele helga, men har ikke hørt noe og aner ikke hva som har skjedd. Det som har skjedd er utrolig skummelt, sier en  av Browns naboer til Dagbladet.

Brown jobbet ved IT-selskapet Tietos kontorer på Skøyen i Oslo.

Kolleger i sorg - Jeg kan bekrefte at han har vært ansatt hos oss, sier HR-direktør Christian Schøyen til Dagbladet.

De ansatte i Tieto fikk melding om drapet i dag tidlig. En kollega av Brown dro hjem til ham mandag kveld etter at han ikke hadde møtt på jobben.

Foto: Henning Lillegård/Dagbladet
Foto: Henning Lillegård/Dagbladet Vis mer

- Vi er forferdelig lei oss i forhold til denne situasjonen. Tankene går til hans nærmeste, sier Schøyen.

Brown jobbet som senior teknisk spesialist mot kapitalmarkedet.

- Han var en snill og god kollega og en dyktig fagperson, sier Schøyen.

Willy Brown var også en ivrig bridgespiller, og en sentral person i bridgemiljøet i Oslo.

Politiet ønsker tips i saken på telefon 22 66 99 66.

Willy Brown (48) ble funnet drept i leiligheten sin på Grünerløkka i Oslo mandag kveld. Her holder politioverbetjent i Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid, en pressebriefing om drapet.
Foto: Krister Sørbø / SCANPIX
Willy Brown (48) ble funnet drept i leiligheten sin på Grünerløkka i Oslo mandag kveld. Her holder politioverbetjent i Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid, en pressebriefing om drapet. Foto: Krister Sørbø / SCANPIX Vis mer