Corona og langtidsvirkninger

Wilma (21) har langtidsplager

Svenske Wilma Jarlsmark fikk påvist covid-19 i oktober. En drøy måned seinere mistet hun muskelkraft i venstre side av kroppen.

ETTERVIRKNINGER: Svenske Wilma Jarlsmark ble smittet av covid-19 i oktober. De siste månedene har hun slitt med langtidssymptomer etter infeksjonen. Foto: Privat
ETTERVIRKNINGER: Svenske Wilma Jarlsmark ble smittet av covid-19 i oktober. De siste månedene har hun slitt med langtidssymptomer etter infeksjonen. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I oktober i fjor ble 21 år gamle Wilma Jarlsmark smittet av coronaviruset.

Det var som en kraftig forkjølelse i starten - verken mer eller mindre. Etter den obligatoriske isolasjonsperioden var hun tilbake på jobb. To uker seinere begynte problemene med balansen og hukommelsen.

- Jeg var helt fraværende, sier Jarlsmark til svenske Expressen.

I desember, en drøy måned etter at hun fikk påvist viruset, opplevde 21-åringen at mye av muskelkraften forsvant i venstre side av kroppen.

- Jeg kunne ikke stå på venstre bein alene, og venstrearmen var svak. Jeg var yr i hodet og måtte ha hjelp for å komme meg fra senga til badet. Det var veldig ubehagelig - jeg trodde jeg hadde fått slag, sier hun til Dagbladet.

Sykmeldt fra jobben

Jarlsmark forteller at hun dro på legevakta. Der ble det konstatert at venstre side av kroppen hadde nedsatt funksjon. Hun ble henvist videre til en nevrolog ved Sahlgrenska universitetssykehus, der hun i februar ble diagnostisert med såkalt langtids-covid.

Fram til da hadde det ikke falt henne inn at det kunne være sammenheng mellom virusinfeksjonen og symptomene som kom i etterkant.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer