Wilma herjer Mexicos kyst

Orkansenteret har nådd fastlandet og er på veg mot Florida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Opptil seks meter høye bølger slo inn over Mexicos kyst i natt, og vind og regn har skapt store skader på den karibiske kystlinja i landet. Wilma har en vindstyrke på 225 kilometer i timen, og beveger seg saktere enn først antatt innover fastlandet.

13 omkommet

Gymsaler, skoler og andre provisoriske bygg rommer nå de rundt femti tusen som er evakuert. Knuste vinduer, oversvømte gater, knuste biler og veltede trær er resultatet i områdene som har blitt berørt.

13 mennesker er hittil bekreftet omkommet som følge av orkanen. I morgentimene lørdag norsk tid befant stormsenteret seg 24 kilometer sør for staten Cancun i Mexico. Her måtte myndighetene evakuere over tusen personer fra bygninger som ble ubeboelige under stormen.

Når Florida mandag

- Takplater flyr gjennom lufta, palmetrær faller, skilt fyker gjennom lufta og kabler blir revet av, meldte Julio Torres til Associated Press via telefon i Røde Kors-kontoret på øya Cozumel.

Lokalbefolkningen i Florida har allerede begynt evakueringen. Det antas at stormsenteret treffer USAs kyst på mandag, men da trolig med en svakere vindstyrke, melder Associated Press. Orkanekspertene i Miami tror allikevel det blir flere lange dager med uvær, på grunn av orkanens lave fart.

EVAKUERT: Flere titalls turister bor nå i provisoriske sovesaler i gymsaler og hoteller for å få ly fra stormen. Natt til lørdag holdt vinden 225 kilometer i timen, og flere lyktestolper og skilt ble revet løs.
EKSPLODERTE: Seks personer ble skadet da orkanen Wilma forårsaket eksplosjon i en gasstank i Playa del Carmen i Mexico fredag.
FERIEIDYLL: Wilma forårsaket store skader i de populære feriestedene Playa Del Carmen, Cozumel og Cancun. Det er ventet at orkanen blir liggende over området i to dager, og kan skape meget store skader.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer