Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Windynyhet fikk pris

Til tross for at de raske dag- og weekendcruiserne selger dårlig, valgte Windy likevel å lansere ny båt i forbindelse med Sørlandets Båtmesse i Arendal i helga, og vant.

RETRO: Windys nyskapning Zonda 31 går i retro linjer. En båt som oser av fart og eksklusivitet.

Foto: Per Flåthe/Dagbladet
RETRO: Windys nyskapning Zonda 31 går i retro linjer. En båt som oser av fart og eksklusivitet. Foto: Per Flåthe/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ARENDAL (Dagbladet):- Vi tror det er viktig å komme med nytt selv om markedet er litt tregt, forteller Morten Haakstad, daglig leder.

Det var stor oppmerksomhet rundt Windy 31 Zonda, som båten heter. Den føyer seg inn i rekken av dag- og weekendcruisere fra en av Norges fremste båtprodusenter.

Som andre modeller er det lagt bred vekt på uteplassen.

Likevel, i forpiggen er det soveplass til to, et relativt romslig toalett og pentry med kokemuligheter.

For nyskapingen ble Windy hedret med prisen Årets daycruiser under Sørlandets Båtmesse i helga, ifølge Agderposten. 16-åringen Kim Alexander Christensen fra Mandal fikk prisen for årets jolle med båten Kimach 450 Speed, mens Årets Cabin Cruiser ble Marino APB 27.

1,8 millioner Rimeligste modell av vinnerbåten til Windy begynner på 1,8 millioner kroner, med motoralternativet Volvo Penta D6 på 370 hestekrefter. Båten gjør over 40 knop. Windy kan ikke leve av hjemmemarkedet og har satset på eksport. Rundt 80 prosent av båtene går ut av landet.

SATSER: Daglig leder Morten Haakstad forteller at det er viktig å satse når markedet er tregt.

Foto: Per Flåthe/Dagbladet
SATSER: Daglig leder Morten Haakstad forteller at det er viktig å satse når markedet er tregt. Foto: Per Flåthe/Dagbladet Vis mer

Likevel er Haakstad svært fornøyd med at båten blir presentert på hjemmebane.

Lettere og stivere Zonda føyer seg inn i rekken av i alt 12 modeller som Windy satser på. De fleste med solid uteplass. Likevel understreker Morten Haakstad at gode kalesjeløsninger gjør båtene brukbare også om været skulle vise seg fra en mindre hyggelig kant.

Båten er konstruert av Hans Jørgen Johnsen. Skroget er vakumstøpt. Dette gir en lettere og stivere båt, som igjen resulterer i bedre sjøegenskaper.

Retro linjer Skroglinjene er lettere retro. Fargevalget er noe mer uvant. Normalt liker norske båtprodusenter blå, sorte, hvite eller beige farger. Windy 31 Zonda er holdt i sølvgrått på selve skrogsidene, mens undervannsskroget opp til øverste chine og overbygget holdt i hvitt på demobåten. Litt italiensk og amerikansk.

Haakstad forteller at kundene naturligvis kan kombinere farger.

Kjøpers marked De aller fleste båtene på Sørlandets Båtmesse denne gangen er i rekken rimelige dag- og weekendcruisere og skjærgårdsjeeper med påhengsmoterer i prisområdet fra rundt 100 000 til 700 000 kroner.

Dette er ifølge messesjef Anne H Trommestad en endring fra tidligere, da det ofte var vanlig med store, kostbare fritidsfartøyer. Dette føyer seg også inn i signalene som leder av båtbransjens egen forening, Erlend Prytz, forteller.

MINDRE OG RIMELIGERE: Messesjef Anne H Trommestad forteller at det er båter i mindre størrelser og rimeligere priser som dominerer Sørlandets Båtmesse denne gangen.

Foto: Per Flåthe/Dagbladet
MINDRE OG RIMELIGERE: Messesjef Anne H Trommestad forteller at det er båter i mindre størrelser og rimeligere priser som dominerer Sørlandets Båtmesse denne gangen. Foto: Per Flåthe/Dagbladet Vis mer

- Det er et tregt marked for de store dag- og weekendcruiserne. Folk vil heller ha seilbåt, mindre landstedsbåter og skjærgårdsjeeper. Båter som enten er rimelige eller ikke går så fort.

Han bekrefter at det er kjøpers marked på en del båttyper for tiden. Dette til tross for at årets store båtmesse i mars, Sjøen for Alle, ga signaler om gode tider for båtbransjen.

145 båter i alle prisklasser var på plass i Pollen i Arendal i helga.

SOVEPLASS: Forpiggen i Windy 31 Zonda har soveplass til to. Buet dør til dusj og toalett gjøre at selv store brukere kan lukke døra skikkelig.
Foto: Per Flåthe/Dagbladet
SOVEPLASS: Forpiggen i Windy 31 Zonda har soveplass til to. Buet dør til dusj og toalett gjøre at selv store brukere kan lukke døra skikkelig. Foto: Per Flåthe/Dagbladet Vis mer
POLLEN: Oversikt over Sørlandets Båtmesse i Pollen 
Foto: Per Flåthe/Dagbladet
POLLEN: Oversikt over Sørlandets Båtmesse i Pollen Foto: Per Flåthe/Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media