Wineke (69) ble kastet ut av rullestolen sin

- Jeg husker jeg svevde og landet på hodet, forklarte hun i retten, der en 23-år gammel mann er tiltalt for det grove angrepet på den 69 år gamle rullestolbrukeren.

VOLDSOFFER: Wineke Solveigsdatter Tollefsbøl (69), som ble offer for grov vold, forklarte seg i dag i Øvre Romerike tingrett. Her får hun hjelp av Wenche Steen Jensen. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet.
VOLDSOFFER: Wineke Solveigsdatter Tollefsbøl (69), som ble offer for grov vold, forklarte seg i dag i Øvre Romerike tingrett. Her får hun hjelp av Wenche Steen Jensen. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

EIDSVOLL: 23-åringen som er tiltalt for å ha angrepet rullestolbrukeren Wineke Solveigsdatter Tollefsbøl (69), erkjente delvis straffskyld da straffesaken mot ham startet i dag.

Natt til søndag 20. januar i år ble den 69 år gamle kvinnen angrepet i Årnes sentrum i Nes på Romerike. Ifølge tiltalen ble Wineke Solveigsdatter Tollefsbøl kastet ut av rullestolen og ned på bakken av en 23 år gammel. Ifølge tiltalen skal mannen ha sparket Tollefsbøl i hode eller skulderegionen.

23-åringens advokat, Jørund Lægland, mener det er tvil om sparkene fant sted. Tiltalte erkjenner å ha kastet henne ut av rullestolen, men ikke for å ha sparket henne i etterkant.

Vold mot politiet

Ti over tre på natta fikk politiet melding om overfallet og rykket til Årnes sentrum. Patruljen pågrep mannen som var beskrevet å ha på seg en brun semsket skinnjakke.

Da politiet ankom bygdesentrumet fant de Wineke Solveigsdatter Tollefsbøl liggende ved siden av rullestolen sin. Litt seinere fant de 23-åringen som i dag sitter på tiltalebenken. Da politibetjentene ba tiltalte om å holde seg i ro, rømte han fra stedet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer