Bitcoin-verdien har stupt

Winklevoss-tvillingene tapte 3,5 milliarder kroner på bitcoin. Hver

Ble verdens første bitcoin-milliardærer i dollar.

MINDRE RIKE: Cameron (t.v.) og Tyler Winklevoss var verdens første bitcoinmilliardærer, men etter at verdien på kryptovalutaen har sunket, har også store deler av bitcoinformuen gått med i dragsuget. Foto: Adam Hunger / Reuters / NTB Scanpix
MINDRE RIKE: Cameron (t.v.) og Tyler Winklevoss var verdens første bitcoinmilliardærer, men etter at verdien på kryptovalutaen har sunket, har også store deler av bitcoinformuen gått med i dragsuget. Foto: Adam Hunger / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Finanstvillingene Cameron og Tyler Winklevoss (36) skapte overskrifter da de før jul ble verdens første milliardærer på kryptovalutaen bitcoin, målt i dollar. Brødrene kjøpte 100 000 bitcoins i 2013, da valutaen sto i 120 dollar (950 kroner), og dro fordel av den eventyrlige verdistigningen på slutten av fjoråret.

16. desember var kursen på utrolige 19 343 dollar (152 810 kroner), hvilket førte Winklevossenes bitcoin-formue opp i over 15 milliarder kroner.

Mistet tittelen

​Men den siste måneden har kursen sunket, og nådde et bunnpunkt onsdag, da kryptovalutaen for første gang siden månedsskiftet november/desember dukket under 10 000 dollar (79 000 kroner). Det medførte et tap for hver av Winklevoss-brødrene på 443 millioner dollar (3,5 milliarder kroner), eller 37 prosent, ifølge Bloomberg.

Dermed var også brødrene ute av Bloombergs milliardærindeks, og sto igjen med «bare» 739 millioner dollar (5,8 milliarder kroner) hver i formue.

Siden har markedet tatt seg noe opp, og med dagens kurs på over 11 000 dollar (87 000 kroner) har brødrene vunnet tilbake noe av det tapte og er foreløpig tilbake som bitcoin-milliardærer målt i dollar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer